Випускниці Могилянки – у проекті "Безкоштовні курси української мови"

17 жовтня з ініціативи Всеукраїнського комітету захисту української мови у Києві стартував проект "Безкоштовні курси української мови", слухачі якого протягом 4 місяців навчатимуться долати мовний бар’єр та правильно розмовляти українською.

 

Випускниці Могилянки – Катерина Мельник, Оксана Гордійчук, Анна Загребельна й Оксана Неживенко – стали викладачами-волонтерками.

Катерина Мельник (філологія, 2013 р.):

"Прочитавши у Фейсбуці про всеукраїнський проект "Безкоштовні курси української мови", я одразу ж зрозуміла, що хочу там бути. Уже після відкриття курсів 17 жовтня] я усвідомила, що закохалася у слухачів наших курсів. Це було кохання з першого погляду. І це кохання на все життя. Я пишаюся кожним, хто вирішив: "Я хочу вивчити українську", і прийшов на курси".

 

Анна Загребельна (філологія, 2011 р., Public Relations, 2013 р.):

"Для мене участь у проекті - певного роду соціальна відповідальність перед українським суспільством. Дуже хочу зробити свій (хай навіть маленький), внесок у збільшення кількості людей, які в українській державі розмовляють українською мовою. Свого часу, коли я лише починала вчити українську, спілкуватися було важко, але мені пощастило - у Могилянці було україномовне оточення й завдяки щоденній практиці вдалося швидко досягти успіху. Людям, які хочуть навчитися добре володіти мовою, дуже важливо живе спілкування, яке ми спробуємо забезпечити завдяки нашим розмовним клубам. Буде цікаво, приєднуйтеся!"

 

Оксана Неживенко (фінанси, 2010 р.):

"Я вирішила долучитися до проекту, тому що дуже поважаю бажання людей покращувати рівень української мови як рідної. Для мене мова не є просто засобом спілкування, а однією із базових цінностей, і поділитися моїм знанням української мови з охочими - це обов'язок, честь і необхідність. З нетерпінням очікую на перше заняття з групою і дуже хочу бути корисною і цікавою своїй групі".

 

Оксана Гордійчук (філологія, 2012 р.):

"Українська мова – то не тільки сфера фахового інтересу для мене, але й моя рідна мова. Тому очевидно, що її доля мені не байдужа. У колі філологів, як не-філологів, багато ГОВОРЯТЬ про мовну ситуацію, про те, що така мала кількість людей розмовляє українською, але дуже мало РОБЛЯТЬ для того, щоб хоч щось змінити. З цього погляду проект безкоштовних курсів української зацікавив мене. Я дуже вдячна за можливість зробити свій невеликий внесок у цю справу".

 

Сюжет про «Безкоштовні курси української» від телеканалу ТВі можна переглянути за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна