Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт виступив у Могилянці

 

29 жовтня у Могилянці з відкритою лекцією виступив Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт.

Виступ пана посла був присвячений майбутньому України в Європі.

 

На початку лекції пан Пайєтт привітав могилянську спільноту:

«Для мене величезна радість бути присутнім у стінах славетної Києво-Могилянської академії. З моменту свого заснування Києво-Могилянська академія та її випускники відігравали роль будівничих українського інтелектуального, політичного, релігійного й суспільного життя».

Щодо теперішнього стану справ в Україні пан посол зазначив:

«У мене склалось загальне враження, що Україна – інтроверт і так зосереджена на власних внутрішніх проблемах, що, обговорюючи їх, вона не помічає всього того, що відбувається навколо. Виступаючи тут, хочу довести, що лише зосередившись на зовнішньому світі, взаємодіючи з Європою і рештою світу – саме таким шляхом – Україна знайде своє місце серед незалежних, демократичних і заможних країн світу».

Пан посол підкреслив, що США підтримують європейський вибір українського народу:

«Ми ваші друзі у цій справі. Ми готові допомогти економіці України інтегруватися у світові ринки, допомогти вам зміцнити ваші демократичні процеси та інститути і вигідно скористатися багатьма змінами, що йдуть до вас».

 

Пан Пайєтт торкнувся також можливостей і викликів для України, пов`язаних зі вступом до ЄС, потенціалу нашої країни в царині інформаційних технологій, енергетичної незалежності, інвестиційного клімату та функціонування правової системи України.

Закінчуючи лекцію, пан посол закликав могилянців спостерігати, вивчати, обмірковувати, а потім ділитися своїми думками з іншими.Він зазначив:«Подумайте про те, як ви можете зробити внесок у майбутнє України».

 

Після лекції пан Пайєтт відповів на ряд питань аудиторії, які стосувалися освітньої системи, допомоги європейських країн та США Україні, бізнесових стосунків України на міжнародній арені, відносин України з Росією.

Повний текст лекції

Фото події надані посольством США в Україні

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна