ТЕПЕР ВЕСЬ КИЇВ – ЦЕ МАЙДАН

 

30 листопада у відповідь на звіряче побиття «Беркутом» учасників підтримки інтеграції України до Європейського Союзу на Майдані, президент НаУКМА Сергій Квіт через Facebook звернувся до могилянської громади:

 

«Дорогі могилянці! У цей важкий час закликаю Вас підтримати ініціативу нашого студентства і зібратися 1 грудня біля Оперного театру об 11.30.

Європейський вибір України - це також наш особистий громадянський вибір. Наша акція повинна бути мирною, ненасильницькою та добре організованою. Зараз ми виступаємо учасниками історичних подій. Не будемо чекати ще кількасот років наступної нагоди стати цивілізованою європейською державою!»


Під час «зачистки» Майдану студенти НаУКМА не були затримані правоохоронними огранами і не постраждали. Могилянці взяли участь в організації руху опору на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

 

Студенти і випускники НаУКМА звернулися із закликом зібратися окремою колоною:

 

Могилянка! Збираємось усі біля Оперного театру об 11:30.

 

Заява загальноукраїнської координаційної ради студентів, що протестують.

 Українці!

Вчора з трибуни майдану ми закликали владу гарантувати безпеку студентам, які не побоялися брати участь у страйках протягом тижня. Цієї ночі нам дали чітко зрозуміти, що нашу молодь готові калічити просто через розбіжності її мирних поглядів з поглядами влади. Увесь ранок ми провели, дізнаваючись долю наших друзів, близьких та колег. Ми так само, як і ви, розлючені і засуджуємо нахабність, яку собі дозволив "Беркут". Але ще раз закликаємо вас не йти шляхом насилля. Нинішню ситуацію можна змінити лише якщо ми усі будемо діяти виважено і організовано. Ми ведемо перемовини з усіма учасниками політичного протесту і маємо чіткий план дій. Першим кроком є проведення загальноукраїнського віче!

 

Закликаємо усіх: прийдіть разом зі своїми батьками, друзями, знайомими о 12.00 до парку Шевченка.

Ми будемо там насамперед як свідомі громадяни, що хочуть жити у своїй країні без страху перед владою, і лише потім як студенти.

 

Прийди і Ти!

Прес-служба ради Софія, 0935804924 Ольга, 0965308457

 

 

З Facebook президента НаУКМА:

«Одержав через Facebook цей лист підтримки, за який від імені всіх могилянців щиро вдячний Академічній спільноті Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Відкритий лист представників Франкового університету до Президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Президентові НАУКМА С.М. Квітові

 

Вельмишановний Сергію Мироновичу!

Дорогі києво-могилянці!

Академічна спільнота Франкового університету висловлює цілковиту підтримку Вашої послідовної позиції у відстоюванні євроінтеграційного курсу України! Студентська молодь та професорсько-викладацькі колективи наших університетів – єдині у своїх справедливих прагненнях жити, навчатися та працювати за європейськими принципами в незалежній цивілізованій державі. Вважаємо, що підвищений «інтерес» контролюючих структур до Вашого університету є відвертою спробою зламати Ваш непохитний дух за допомогою брудних технологій і чиновницького свавілля. У цей історичний час випробування національної гідності та громадянського гарту ми засвідчуємо свою єдність із Вами та готовність протистояти усіляким проявам порушення громадянських прав і свобод з боку провладного тоталітаризму.

З глибокою повагою і підтримкою Академічна спільнота ЛНУ ім. Івана Франка»

 

Ще раніше, 29 листопада, Києво-Могилянську академію несподівано перевірила Державна інспекція навчальних закладів України.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна