Відкриття виставки «Знаходимо в собі Шевченка»

5 березня, 18 .00, Галерея мистецтв ім. Олени Замостян

Плакати студентів майстерні графічного дизайну професора Віталія Шості Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

 

Хто такий Шевченко?

Шевченко — мислитель, Шевченко — революціонер, Шевченко — борець за соціальні свободи, «зірка провідна», а головне — українець Шевченко є у кожному з нас.

Порушуючи гострі теми, намагаючись самостійно дати відповідь на ці питання в плакаті, студенти творчої майстерні рухаються до Шевченка у собі, і спонукають глядачів через виставку, експозиція якої навмисне побудована в образі шляху, пройти у своїй свідомості цей символічний шлях у напрямку до Шевченка.

Виставка складається з робіт, створених студентами майстерні графічного дизайну протягом останніх п’яти років, що підкреслює стабільну творчу і громадянську наснаженість її учасників.

Йде час, змінюється форма. Плакат, як суспільний рушій, шукає засоби ефективні у конкретний час. Як на цій виставці, так і у щоденній роботі майстерня демонструє активну громадянську позицію і послідовно тонізує суспільство, послуговуючись у плакаті гострим Шевченківським словом, розкриває порушені ним теми. Так протягом 2006, 2007, 2008 років здійснювалися плакатні акції «Голодомор в Україні 32-33 років». Роботи презентувалися як в Україні так і за кордоном. Був розроблений цикл плакатів «Українська мова — твого життя основа». Учасники майстерні звертаються до тем УПА, розкривають політичні та соціальні аспекти. Щораз через плакат піднімаються культурологічні питання та проблеми екології.

Основний заклик експозиції: читаймо Шевченка, знаходьмо в собі Шевченка, звертаймося до нього! Діймо! Будьмо більш принциповими! Пам’ятаймо про наслідки байдужості та бездіяльності! Завтра відбувається сьогодні!

 

Виставка триватиме до 5 квітня 2014 року

Адреса: м. Київ, вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр Києво-Могилянської академії.

Тел. 425-2154, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

працює: вівторок – субота з 11:00 до 19:00.

Вхід вільний

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна