Правда про брехню

Відкритий лист

 

Російська військова агресія в Україні обґрунтовується кремлівськими ідеологами «захистом росіян та російськомовного населення в Україні». Але ми, вільна академічна спільнота, стверджуємо на повний голос: жодних переслідувань росіян в Україні ні за мову, ані за віросповідання, ані за світогляд не було й нема. Українських росіян, як і громадян України інших національностей, сьогодні тероризують російські спецназівці, які в повному бойовому спорядженні вештаються вулицями кримських міст і селищ, формують блокпости, під виглядом цивільних вчиняють галас про приєднання до Росії питомо українських міст і б’ють українських громадян, які цього приєднання не бажають.

 

Єдиним ідеологічним «обґрунтуванням» прямої російської агресії є геббельсівська брехня кремлівських політиканів, що впродовж років нескінченними потоками лилася на голови своїх і чужих слухачів, а нині Ніагарським водоспадом запускається у світовий інформаційний простір. Покажіть світові бодай одного сімферопольця, феодосійця, одесита або львів`янина, котрому не вільно говорити російською мовою або котрий змушений навчати своїх дітей якоюсь іншою, не російською мовою?! Немає такого, не знайдете! Покажіть світові той перелік теле- і радіостудій, які своїми трансляціями на півострові Крим або в інших південно-східних областях України силоміць загодовують російськомовних громадян України українським ефіром: де вони, ці студії? Де ці передачі?! Їх немає! Покажіть російські книжки, заборонені до продажу в Україні, й українські книжки, які посіли їх місце на розкладках – всього цього немає! Ходить брехня з «калашниковим» на боці, підморгує: а стріль-но в мене!

 

На виправдання своїх злочинних дій кремлівські бузувіри та їхні поплічники у якомусь біснуватому очманінні торочать про «коричневу чуму», тоді як саме вони – агресори – і є носіями цієї зарази. Українські громадяни, як неспростовно довів наш багатонаціональний Майдан, були і є вільними від ксенофобії, що її кремлівські авантюристи давно і послідовно культивують у власних політичних цілях.

 

І цю правду про брехню має знати світ! Немає в Криму або й будь-де в Україні жодних переслідувань, дискримінацій за етнічно-культурними або й світоглядними ознаками: є озброєні чужинці на вулицях мирних міст і селищ. Немає жодних «фашистів» - є біснуваті геббельсівські брехні про «коричневу чуму». І є земляний, коричнюватий відтінок камуфляжної форми російських спецназівців, та ще срібний поблиск розтягнутого ними на блокпостах колючого дроту.

 

І є український народ, що повстав проти корупції та кримінальної влади і прагне свободи, демократії, миру і життя у колі вільних європейських народів.

Володимир Моренець

В’ячеслав Брюховецький

Володимир Панченко 

Людмила Дяченко

Василь Ожоган

Наталя Шумкова

Світлана Сироткіна

 

Російською можна прочитати за посиланням.

Англійською можна прочитати за посиланням.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна