Могилянка бере участь у проекті "Сучасний український дослідницький форум"

П’ять університетів в Канаді та Україні оголосили про створення спільного електронного проекту під назвою «Сучасний український дослідницький форум».

 

Проект був розпочатий у січні в Альбертскому університеті, Університеті ім. Ґрента МакЮена, Університеті-коледжі Конкордія в Едмонтоні та Українському католицькому університеті й Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в Україні.

Спільні дослідження університетів є міждисциплінарними та розглядаються крізь призму багатьох дисциплін, включаючи соціальні й політичні науки, економіку, дослідження ЗМІ, релігії, фолкльору, літератури й лінґвістики.

Проект реалізовується через веб-сайт a та щомісячні відео-конференції між дослідниками в Канаді та Україні.

 

До участи в проекті запрошуються й інші вищі навчальні заклади.

До проекту будуть долучені нові напрямки по ходу того, як доєднуватимуться нові учасники.

Керівниками проекту є д-р Оленка Білаш з Альбертського університету та д-р Роман Петришин з Університету ім. Ґрента МакЮена.

Як стверджує д-р Білаш, «це є експеримент з використання цифрових засобів, який дозволить багатьом дослідникам працювати над індивідуальними й колективними проектами трьома мовами – англійською, українською та російською».

Проект підтримали Інститут перспективних студій ім. Кулів, Канадський інститут українських студій (обидва при Альбертському університеті), Український центр засобів і розвитку Університету ім. Ґрента МакЮена, а також Альбертська фундація для української освіти.

Повний прес реліз доступний за посиланням.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна