Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Іван Мазепа та його доба: історія, культура, національна пам’ять

Дата публікації: 14.10.2008, 16:19

15 жовтня Києво-Могилянська академія проводить міжнародну конференцію, присвячену її славетному вихованцю

До 300-річчя Полтавської битви. До 300-річчя Батуринської трагедії. До питання, ким насправді був гетьман Іван Мазепа

15 жовтня, в середу, о 10:00 у Конґреґаційній залі Староакадемічного корпусу НаУКМА (вул. Г. Сковороди, 2) розпочнеться Міжнародна наукова конференція “Іван Мазепа та його доба: історія, культура, національна пам’ять”. Конференцію присвячено 300-й річниці подій, пов’язаних із воєнно-політичним виступом гетьмана Івана Мазепи та укладенням українсько-шведського союзу, триватиме вона два дні – спершу в Києві, а потім у Полтаві.

Якою була мазепинська доба в історії України? Ким був гетьман Іван Мазепа – національним героєм чи призвідцем найбільшої національної катастрофи в історії України? Які наслідки державної й культурницької діяльності гетьмана та його сподвижників? Як сучасники оцінюють перебіг Північної війни та її наслідки?

Відповіді на ці та багато інших питань шукатимуть учасники конференції – історики з Австрії, Італії, Польщі, Росії, України та Швеції. Наукове товариство поставило собі за мету запропонувати нові ідеї та концепції, що сприятимуть повнішому й глибшому розумінню політичних процесів, характерних для ХVІІ–ХVІІІ століть, а також звільнити історичну пам’ять від задавнених стереотипів і міфів.

16 жовтня учасники конференції вирушать до Полтави, де продовжать свою роботу.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна