Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

День Академії

Дата публікації: 16.10.2008, 17:43

15 жовтня Могилянка відзначила свій 393-й день народження

   День Академії Могилянка традиційно святкує 15 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці. Саме в цей день, 15 жовтня 1615 року київська шляхтичка Галшка Гулевичівна відписала чималі свої кошти, а також землі на Подолі, для облаштування монастиря та школи для дітей усіх станів та чинів, із якої з часом постала славетна Києво-Могилянська академія, – найстаріший вищий навчальний заклад України.
    Сучасна Могилянка, відроджена 1992 року, – один із найпрестижніших і найдинамічніших університетів країни. Таку позицію підтверджують рейтинги університетів та працедавців, в яких НаУКМА та його випускники традиційно посідають місця у першій трійці. Саме Могилянка є піонером впровадження в українську практику європейських освітніх та наукових стандартів.
    Найважливішою подією минулого «могилянського року» було відкриття першої в Україні Докторської школи європейського зразка (PhD-програми), навчання в якій буде провадитися згідно з вимогами і стандартами Болонського процесу. Ще однією знаковою подією став Указ Президента України «Про відзначення 400-річчя Києво-Могилянської Академії». Стратегічна ж мета Могилянки – увійти до когорти найпрестижніших університетів світу.
    У рамках святкування відбулася традиційна акція-вшанування фундаторів, професорів, спудеїв КМА – «Чистий Сковорода». Могилянська соціальна мережа "Патос" та Студентська колегія НаУКМА запропонували студентам квест по історичних місцях Могилянки та фотоквест.
    Про всі здобутки, перемоги, плани та перспективи вічно молодої Академії  говорили на урочистому зібранні. Могилянців привітали Міністр закордонних справ В.Огризко, Надзвичайний і повноважний посол Фінляндії в Україні пан Крістер Міккелссон,  заступник Міністра освіти і науки Стріха Максим Віталійович, керівник Інформаційного центру програми DAAD у Києві доктор Зігберт Клее, проректор Університету економіки і права “Крок” Фініков Тарас Володимирович. Завершилася урочиста частина виступами студентських колективів та концертом Тараса Чубая.
   
   
                

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна