Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Мелвіну Кону присвоєно звання «Почесний доктор НаУКМА»

Дата публікації: 06.11.2008, 12:27

За рішенням Вченої Ради НаУКМА професору соціології Мелвіну Кону було присвоєно звання «Почесний доктор НаУКМА»

За рішенням Вченої Ради НаУКМА № 42 від 30 жовтня 2008 року професору соціології Мелвіну Кону було присвоєно звання «Почесний доктор НаУКМА».

З 1985 року Мелвін Кон - професор соціології в університеті Джонса Гопкінса. Його книги видані переважно англійською, а також німецькою, італійською, польською, українською і китайською мовами. Був редактором і членом редколегій провідних соціологічних журналів. Мелвін Кон обирався президентом Американської соціологічної асоціації і членом виконавчого комітету Міжнародної соціологічної асоціації. Він є почесним іноземним членом Польської соціологічної асоціації, членом Американської Академії мистецтв і наук, Американської асоціації сприяння просуванню науки.

Результати досліджень Мелвіна Кона – це унікальний внесок у таку галузь соціології, як соціологія особистості. Значення тієї масштабної роботи, яка була здійснена Коном за півстоліття напруженої праці, полягає у  пошуку соціального підґрунтя внутрішньої людської свободи.  Дослідження 1992-1996 років в Україні (проведені спільно з КМІС та кафедрою соціології НаУКМА) та 1992 року в Польщі (спільно із соціологами Інституту філософії і соціології Польської Академії наук) були спрямовані на порівняння виявленого за умов соціальної стабільності з тим, що складається за умов радикальних соціальних змін.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна