Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Мобітести. Освітня інновація від НаУКМА

Дата публікації: 15.01.2009, 13:28

Новий засіб перевірити рівень знань та краще підготуватися до зовнішнього незалежного тестування чи внутрішнього тесту Могилянки в будь-якому куточку України та світу

1992 року, одразу після відродження, Києво-Могилянська академія вперше в Україні застосувала тестову систему відбору абітурієнтів, і відтоді розвиває та вдосконалює її. Цього разу НаУКМА пропонує абітурієнтам нову можливість перевірити свій рівень знань та підготуватися до тестування.

Мобітести НаУКМА — чергова освітня інновація від НаУКМА та принципова альтернатива численних «розваг» для мобільних телефонів, які марнують час і нерідко заважають навчанню. Мобітести — це програма навчально-тренувального тестування для мобільних телефонів, смартфонів та кишенькових комп’ютерів.

Програма враховує специфіку мобільних терміналів: вона не потребує постійного підключення до мережі чи відсилання смс-повідомлень (тому не призводить до витрат коштів). Досить завантажити компактний архів-збірник тестів (128-200 Кб) з Інтернету на домашній комп’ютер, а з нього — на телефон через комунікаційний кабель або бездротовий інтерфейс (IRDA, Bluetooth).

Технічну складову Мобітестів розробив студент-першокурсник Факультету інформатики НаУКМА Микола Котюк. Науково-методичне підґрунтя проекту забезпечили декан із роботи зі студентами НаУКМА, кандидат фізико-математичних наук Юрій Захарійченко та викладач Науково-педагогічного центру доуніверситетської підготовки НаУКМА, кандидат фізико-математичних наук Олександр Школьний.

До першої збірки Мобітестів увійшли три тести з математики, три тести з фізики і п’ять тестів з української мови. За рівнем складності, будовою та принципом оцінювання вони близькі до тестів ЗНО. Але передусім Мобітести розвивають логічне мислення, загальну ерудицію та навчають оптимально використовувати знання. Крім того, в першій збірці є дев’ять освітньо-розважальних тестів із географії.

Дізнатися більше та завантажити Мобітести можна за адресою: http://www.ukma.kiev.ua/ua/vstup/a_2009/mt/index.php 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна