Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Пішов з життя Віталій Зубар

Дата публікації: 23.03.2009, 14:24

Віталій Михайлович відомий в Україні та за її межами фахівець з археології та історії греко-римської колонізації Північного Надчорномор’я, професор кафедри історії ФГН

З великим сумом повідомляємо, що 19 березня на 60-му році передчасно пішов з життя Віталій Михайлович Зубар, відомий в Україні та за її межами фахівець з археології та історії греко-римської колонізації Північного Надчорномор’я, провідний науковий співробітник відділу античної археології Інституту археології, доктор історичних наук, професор кафедри історії факультету гуманітарних наук НаУКМА.

Народився Віталій Михайлович у Харкові, закінчив аспірантуру в Інституті археології НАН України у Києві. Понад З0 років працював у відділі античної археології Інституту. Довгі роки був відповідальним секретарем журналу «Археологія». Багато років досліджував античне місто Херсонес у Криму. Був  керівником наукових досліджень багатьох аспірантів і студентів. Автор понад 300 статей  та 20 монографій. Останні десять років активно співпрацював з «Києво-Могилянською Академією» викладаючи античну археологію на  магістерській програмі «Археологія та давня історія України». Зі сторони України був керівником Міжнародного проекту  між Інститутом археології НАН України, НаУКМА та Інститутом класичної археології (м.Остін,США) по дослідженню  античного міста Херсонес  та міста  Метапонто (Італія).

Професорсько-викладацький склад, колеги та студенти-археологи кафедри історії
висловлюють щирі співчуття рідним і близьким п. Віталія.

Прощання і громадська панихіда відбудеться 24 березня (вівторок) на Байковому кладовищі у ритуальній залі крематорію з 11:15.
Автобус Інституту археології ІА НАНУ буде поданий на 10:15 вул. Г. Сковороди 9-Б (ІА НАНУ, Центр досліджень Подолу) .

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна