Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Я не скажу тобі, що це любов»

Дата публікації: 23.09.2009, 13:58

25 вересня о 15:00 в Конґреґаційній залі НаУКМА відбудеться презентація книжки визначного італійського сучасного поета Коррадо Калабро

25 вересня о 15:00 у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбудеться презентація книжки визначного італійського сучасного поета Коррадо Калабро «Я не скажу тобі, що це любов», за сприяння Італійського інституту культури в Україні.
Зустріч проходитиме в Конґреґаційній залі Староакадемічного корпусу НаУКМА.

Книга «Я не скажу тобі, що це любов» – вибрані поезії Коррадо Калабро, одного з найоригінальніших авторів у панорамі сучасної італійської літератури, унікального поета доби постмодерну, що віднаходить своє автентичне коріння у Давній Греції. У творчості Калабро море, любов і поезія – три домінуючі стихії, в яких Ерос стає відлунням ритмів Хроносу, і жінка – Діана і Цирцея, сестра сирен і Сивілла – це джерело життя, яке неможливо ні осягти, ні досягти остаточно, і джерело поезії, яка знаходить свої витоки у таїні моря. Код поетичної думки Калабро ґрунтується на ідеї центральності Середземномор’я – духовної прабатьківщини Європи, багатостолітнього цивілізаційного проекту, еволюція якого відбувалася через зустріч між різними культурами. Поезія Калабро поєднує спонтанність і вишуканість, реалізм і метафізику, біографізм та історію, міф і астрофізику, лаконічність і пластичність образів.
Коррадо Калабро також юрист і політик, був головою кабінету п’ятнадцяти міністерств, нині – Голова Національної Ради Італії з питань ЗМІ. Теоретик поезії, він займається проблемами слова і образу в сьогоднішній культурі.

У презентації візьмуть учать Коррадо Калабро, Оксана Пахльовська, Микола Жулинський, Андрій Содомора.  

Організатори: Наукова бібліотека НаУКМА, тел.: 417-31-13; відділ міжнародного співробітництва НаУКМА, тел.: 425-50-16.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна