Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Глобальні виклики та нові стратегії для українських університетів

Дата публікації: 20.11.2009, 10:12

У свіжому номері «Голосу України» опубліковано статтю Сергія Квіта про участь у міжнародних конференціях з питань університетської автономії, конкуренції та партнерству між університетами, зростанню якості університетів

У свіжому номері газети «Голос України», що є офіційним друкованим органом Верховної Ради України (№219 (4719) від 19 листопада 2009 р.), опубліковано статтю Президента НаУКМА Сергія Квіта під назвою «Глобальні виклики та нові стратегії для українських університетів».

У матеріалі йдеться про участь Сергія Мироновича у третій міжнародній конференції університетів світового класу (World Class Universities), які, «впливаючи на глобальну економіку та політику через виробництво якісно нових знань, відіграють особливу роль в розвитку сучасного суспільства». До речі, ще в березні 2009 р. С. Квіт брав участь у роботі Празької конференції Асоціації європейських університетів, яка порушила питання «поглиблення університетської автономії, конкуренції та партнерству між університетами, розвитку навчальних програм, інтердисциплінарності, привабливості наукової кар’єри, зростанню якості університетів, інтернаціоналізації освіти, розвитку мобільності». Ці самі теми були центральними і під час Шанхайського форуму в листопаді.

У конференції взяли участь засновник Шанхайського рейтингу Н.Кай Ліу (Китай), знані експерти в галузі університетського розвитку Я.Садлак (Польща), Дж.Салмі (США), С.Рамакрішна (Сінгапур), Ф.Йонезава (Японія), М. Ван дер Венде (Нідерланди) та інші. Фахівці зосередили свою увагу на проблемі рейтингування університетів та на питаннях їх розвитку в різних країн світу.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна