Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

НаУКМА підтримав Ректор Католицького Університету о.Борис Гудзяк

Дата публікації: 13.12.2010, 18:13

Міносвіти мало б вивчити освітню систему НаУКМА й поширити її досвід на всю сферу вищої освіти

12 грудня 2010 року на сайті Українського Католицького Університету було опубліковано Звернення Ректора Університету о.Бориса Гудзяка "Міносвіти мало б вивчити освітню систему НаУКМА й поширити її досвід на всю сферу вищої освіти! "

Зокрема, у ньому йдеться про таке:

"Для Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України все це мало б свідчити про те, що з часу свого відродження НаУКМА виробив унікальну систему навчання й життєдіяльності, яка довела свою ефективність. Міністерство мало б вивчити освітню систему НаУКМА й через сприяння відповідному реформуванню законодавчої бази поширити її досвід на всю сферу вищої освіти. Ось чому дивує, що насправді в Україні має місце зворотна тенденція: оригінальні освітні феномени втискують у прокрустове ложе недосконалого закону.

Спільнота Українського католицького університету переконана, що у цей відповідальний момент Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має керуватися у своїй діяльності передусім духом бажаного, а не буквою застарілого. Якість освіти має бути головним критерієм будь-яких вимог з боку МОНМС. Інакше його дії, проілюстровані нинішніми вимогами до НаУКМА, свідчитимуть про бажання приборкати непокірних."

Дякуюємо о.Борису та всьому колективу Українського католицького університету за підтримку!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна