Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Могилянці протестують

Дата публікації: 03.03.2011, 10:30

28 лютого відбулась акція протесту у рамках кампанії «Проти деградації освіти». Захід було організовано рядом молодіжних і студентських організацій, у тому числі - Студентською колегією НаУКМА і могилянським відділенням профспілки «Пряма дія»

28 лютого відбулась акція протесту у рамках кампанії «Проти деградації освіти». Захід було організовано рядом молодіжних і студентських організацій - Студентською колегією НаУКМА, могилянським відділенням профспілки «Пряма дія», Фундацією регіональних ініціатив і Громадським рухом "Відсіч". З-поміж 300 протестувальників значний відсоток склали студенти Могилянки.

Молодь протестувала проти законопроекту «Про вищу освіту», який порушує права студентів та унеможливлює розвиток університетської автономії, та анонсованого скорочення державного замовлення на 42%.

За результатами попередніх акцій студентам вдалось добитися відкладення розгляду законопроекту, проте обіцянки щодо зустрічі з представниками студентських організацій для спільної роботи не було втілено. Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пообіцяв, що законопроект No. 7468-1, співавтором якого він є, не буде винесений на голосування, доки в законодавчу ініціативу не будуть внесені зміни.

Після акції на Контрактовій площі, на студентів та кількох викладачів Києво-Могилянської академії, котрі займались підготовкою акції, напали близько десяти провокаторів. Під час нападу постраждали троє студентів Могилянки, у тому числі голова Студентської колегії Єгор Стадний та випадкова перехожа.

Організатори кампанії переконані, що студенти і надалі робитимуть усе можливе, щоб законопроект «Про вищу освіту» було відкликано.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна