Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 05.10.2005, 15:41

В НаУКМА проведено семінар, основною тематикою якого були питання економіки охорони здоров'я в Україні

В НаУКМА проведено семінар, основною тематикою якого були питання аналізу “витрати-ефективність”, продуктивності праці в лікарняних закладах, виміру результативності медичних заходів з урахуванням якості життя тощо. Презентації було зроблено економістами з Фінляндії, які є членами Фінської асоціації економістів охорони здоров'я. Серед них – Др. Х.Міккола, Др. М.Пеккурінен, Проф. У.Хаккінен, Проф. Г.Сінтонен та Др. М.Блом.

 

Аудиторію складали в основному студенти магістерської програми ШОЗ та спеціалісти ФЕН, а також спеціалісти з пілотних регіонів проектів ЄС з фінансування/менеджменту ОЗ та мед стандартів.  Були й представники інших ВНЗ, а також НУО.

 

Протягом останніх 30-40 років економіка охорони здоров'я з окремих спроб застосування економічної теорії до окремих питань розвинулася у важливу сферу науково-дослідницьких робіт та університетську дисципліну.  В даний час економісти, що спеціалізуються на питаннях охорони здоров'я, об’єднані в національні та міжнародні асоціації.  Проте, в Україні ця сфера діяльності відносно нова.

 

Організатором та модератором семінару виступив доцент Є.М.Орел (тел. 425-6042 та 050 551 6797, e-mail: orele@ukma.kiev.ua).

 

Семінар було проведено за підтримки ТАСІS. 

 

Особлива подяка Ееро Ліннакко (заступник директора проекту з фінансування та менеджменту ОЗ в Україні) за залучення лекторів, а також проф. Ю.Комарову та проф. Л.Брузаті за організацію фінансової підтримки семінару та за особисту участь.Спеціальна подяка Тетяні Черниш та Тетяні Костенко за технічну підтримку семінару.

 

Мова спілкування – англійська.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна