Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Екостежка «Журавлина» визнана найкращим зеленим освітнім проектом України

Дата публікації: 23.12.2011, 09:57

Cеред зелених освітніх проектів на конкурсі Green Awards Ukraine

Проект Громадської організації УЕК «Зелена Хвиля» Екостежка «Журавлина» зайняв перше місце серед зелених освітніх проектів на конкурсі Green Awards Ukraine.

Конкурс зелених проектів Green Awards Ukraine цього року пройшов в Україні вперше. У конкурсі оцінювалися проекти у різних зелених галузях, серед яких: відновлювана енергетика, енергоефективність, водопостачання та очищення стічних вод, управління відходами, зелений офіс, екотовари, інвестиції, технології та інновації, зелені соціальні, освітні та арт-проекти. Конкурс складався із двох частин: експертна оцінка описів проектів та презентація проекту виконавцями. Протягом презентації була змога не лише розповісти про свій проект, але й познайомитися із іншими ініціативами в сфері охорони довкілля.

Проект Екостежка «Журавлина», проведений цього року на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку, присвячений облаштуванню екскурсійного маршруту та залученню громадськості до вивчення і охорони біорізноманіття в парку. Журі конкурсу Green Awards Ukraine визнало цей проект найкращим еко-освітнім заходом серед усіх проектів, представлених у цій номінації. Проект виконувався разом із Міжрічинським регіональним ландшафтним парком за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів України. У проекті була обладнана екологічна стежка «Журавлина» та проведена природнича школа «Дивовижний світ» для громадськості. Протягом школи відбулося чотири природничі заняття, присвячені птахам, комахам, амфібіям та рептиліям і рослинам. Кожне заняття проводив експерт у відповідній галузі. Інноваційність проекту полягає у донесенні природоохоронної науки до громадськості та співпраці неурядової організації, парку, експертів та любителів природи.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна