Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Допоможіть і підтримайте!

Дата публікації: 23.12.2005, 19:24

Випускник Могилянки отримав важку черепно-мозкову травму

Випускник маґістерської програми НаУКМА з економіки (EERC), Олег Бізяєв, влітку 2004 року отримав важку черепно-мозкову травму і перебував близько чотирьох місяців у комі. Випускники, студенти та викладачі EERC підтримують, у тому числі матеріально, Олега та його сім’ю, і намагаються зробити все можливе, щоб полегшити їм пережити ці складні часи. Однак надзвичайно важкий стан Олега триває вже більше року. Асоціація випускників EERC звертається по допомогу до усіх, кому не байдужа доля нашого випускника.

Контактні особи:

Володимир Вахітов (Випускник EERC, 1999 р.) 492–8012

Світлана Таран (Випускниця EERC, 2000 р.) 8-050-356-8585

Олена Нізалова (Випускниця EERC, 2000 р.) 8-097-707-8029

Ми всі будемо вдячні Вам за Ваше сприяння у цій справі, а також за поради, до кого можна звернутися з нашим проханням.

Реквізити банківського рахунку:

МФО 328704

Код ОКПО 23212839

Рахунок № 29248825503301

Призначення платежу: Для зарахування на карту 4405882773122506 Бізяєв Вадим Ігоревич

Подробиці наводимо у листі від Асоціації випускників EERC. У ньому йдеться про все, що Асоціація намагалася зробити для Олега самотужки.

 

Вельмишановний!

Сучасні економічні та політичні теорії стверджують, що якість людського капіталу набуває дедалі більшої ваги серед усієї сукупності факторів, які визначають темпи економічного зростання країн. Міжнародний досвід також свідчить: країни, що опікуються майбутнім, дбають про інтелектуальний потенціал нації вже сьогодні. У цьому контексті надзвичайно актуальним для України є завдання підготовки та залучення високоосвічених спеціалістів - вчених та практиків - які є фахівцями своєї справи, володіють іноземними мовами, здатні професійно представляти національні інтереси України у світі та примножувати її добробут. Саме цього прагнув Олег Бізяєв, здобуваючи освіту, крок за кроком, спочатку в Україні, а потім - на докторській програмі з економіки (Ph.D. in Economics) в Університеті „Бостон Коледж” (Boston College), США.

Цим листом до Вас звертається асоціація випускників маґістерської програми з економіки Національного університету “Києво-Могилянська академія”. Мета нашого листа – попросити Вас про допомогу випускнику цієї програми, громадянину України Олегу Бізяєву, який влітку 2004 р. отримав важку черепно-мозкову травму і перебував близько чотирьох місяців у комі. Випускники, студенти та викладачі нашої програми підтримують, у тому числі матеріально, Олега та його сім’ю, і намагаються зробити все можливе, щоб полегшити їм пережити ці складні часи. Однак надзвичайно важкий стан нашого товариша, що триває вже більше року, спонукає нас звернутися за допомогою до наших співвітчизників, які відомі своєю діяльністю меценатів.

Олег Бізяєв народився у 1976 р. в м. Одеса. Там він у 1993-98 рр. навчався на факультеті фізики Одеського державного університету. Олег був одним з найкращих студентів університету, який він закінчив з червоним дипломом. Згодом Олег продовжив своє навчання у Національному університеті “Києво-Могилянська Академія” на маґістерській програмі з економіки Консорціуму економічних досліджень та освіти (EERC), де у 2000 р. отримав звання “маґістра економіки”. Після успішного закінчення Києво-Могилянської академії він отримав стипендію для продовження навчання на докторській програмі з економіки в Університеті „Бостон Коледж”. Олег планував захистити дисертацію з економічної теорії, а потім, повернувшись в Україну, продовжити свою академічну кар’єру, стати одним із лідерів наукової економічної школи України, займатися науковими та прикладними дослідженнями у сфері економічної політики.

9 липня 2004 р. Олег Бізяєв, студент 5 курсу докторської програми з економіки університету Бостон Коледж, був знайдений рано вранці непритомний, із важкою черепно-мозковою травмою, без документів, на одній з вулиць м. Бостона. Він був негайно відправлений у медичний центр „Beth Israel-Deaconess” у Бостоні. Там Олегу було зроблено багато операцій на мозок, однак він перебував у комі ще до листопада 2005 р. Протягом цього часу лікарі неодноразово пропонували Олеговій мамі погодитися на відключення Олега від систем життєзабезпечення та більше не вживати жодних заходів з виведення його із стану коми. Але Олександра Михайлівна не хотіла вірити в найгірше і продовжувала займатися із сином за методикою психостимулотерапії Московського інституту нейрохірургії. Ці титанічні зусилля призвели до того, що Олег почав поступово виходити з коми. Згодом Олега погодилися прийняти до реабілітаційного центру Бостону, де він провів 6 місяців.

Поряд з Олегом постійно перебувала його сім’я: мама - Олександра Михайлівна Бізяєва та брат - Вадим Ігоревич Бізяєв. Вони приїхали до Бостону у липні 2004 р. на запрошення і за рахунок університету, де навчався Олег, і проживали в одному з приміщень університету. У зв’язку з закінченням в липні 2005 р. терміну віз на перебування в США для членів сім’ї Олега, було прийнято рішення транспортувати Олега в Україну.

12 липня 2005 р. Олег та його сім’я у супроводі лікаря прибули з Бостону до Києва для продовження лікування в Інституті нейрохірургії ім. А.П. Ромоданова АМН України. Транспортування Олега та його сім’ї до України було здійснено за кошти випускників Бостон Коледжу та членів української діаспори в Америці. Чергова операція та післяопераційний догляд у Києві проводився під керівництвом головного нейрохірурга України професора Педаченка Євгена Георгiйовича. Згодом Олега перевели до Нейрореабілітаційного центру Київської міської клінічної лікарні № 18.

За результатами огляду медико-соціальної експертної комісії, проведеного у жовтні 2005 р., Олег отримав першу групу інвалідності. Зараз він не може самостійно рухатися і потребує постійного стороннього догляду. Такий догляд забезпечує мати Олександра Михайлівна, пенсіонерка, інвалід першої групи по зору, та брат Вадим, який весь цей час допомагав та підтримував матір. Батько Олега загинув у автокатастрофі у 1998 р.

Лікарі рекомендують Олегу проходити місячні інтенсивні курси реабілітації у спеціалізованих реабілітаційних центрах 4 рази в рік. Це лікування є досить дорогим і через фінансову незабезпеченість сім’я Олега не може самостійно його оплачувати. Студентам, викладачам та випускникам вдалося зібрати самим та залучити деякі кошти, зокрема від благодійного фонду „Україна 3000”, які були спрямовані на покриття всіх витрат, пов’язаних з лікуванням Олега та перебуванням його сім’ї у Києві. Однак цих залучених коштів не вистачає, щоб успішно продовжувати лікування, яке передбачає прийом мозкових, антибактеріальних, протисудомних, артритних, печінкових, ін. препаратів, проведення лікувальних масажів та курсів лікувальної фізкультури, проведення обстежень та тестів, послуги логопеда, стаціонарне лікування у реабілітаційному центрі.Просимо Вас розглянути можливість допомогти Олегу та його сім’ї, а саме: сплатити повністю чи частково реабілітаційне лікування Олега протягом наступного року.

У випадку Вашої згоди допомогти Олегу та його сім’ї Вам буде надана повна фінансова звітність про цільове використання коштів. Також додаються ксерокопії документів, що засвідчують медичні висновки та історію хвороби Олега.

Перелік необхідних реабілітаційних заходів та суму витрат на наступний рік ми надішлемо Вам за Вашим проханням.

Ми всі будемо вдячні Вам за Ваше сприяння у цій справі, а також за поради, до кого можна звернутися з нашим проханням.

З глибокою повагою,

випускники Маґістерської програми з економіки Консорціуму економічних досліджень та освіти (EERC) Національного університету „Києво-Могилянська академія”,

вул. Волоська, 10, кім. 406, 04070 Київ, Україна. Tel.: +38 (044) 492–8012; Fax: +38 (044) 492–8011.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна