Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Передача бібліотеки Курта Зонтгаймера до НаУКМА

Дата публікації: 02.03.2006, 14:52

1 березня відбулася урочиста передача бібліотеки відомого німецього політолога Курта Зонтгаймера до НаУКМА

     1 березня 2006 року в Галереї мистецтв НаУКМА відбулася урочиста передача бібліотеки німецього політолога Курта Зонтгаймера до НаУКМА. За побажанням його сина - берлінського публіциста Міхаеля Зонтгаймера - значну частину приватної бібліотеки відомого далеко за межами свого фаху університетського викладача, отримала бібліотека Києво-Могилянської академії.
     В урочистій церемонії передачі фондів Зонтгаймера взяли участь: Міхаель Зонтгаймер, що виступив з промовою про життя й діяльність свого батька, президент НаУКМА В'ячеслав Брюховецький, а також Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Дітмар Штюдеманн.

    Курт Зонтгаймер за життя був палким поборником парламентської демократії, а у своїх наукових дослідженнях займався передусім політичною системою й політичною культурою Федеративної Республіки Німеччина. Для Зонтгаймера, що говорив про себе як про "німця, травмованого 1933 року", в фокусі його праці завжди стояло закріплення в Німеччині порядку, базованого на громадянських свободах.
     Задля розвитку й розбудови молодих демократій у Центрально-Східній Європі - і, зокрема, в Україні - Міхаель Зонтгаймер обрав саме бібліотеку НаУКМА для передачі значної частини приватної бібліотеки свого батька.

  Книгозбірня Курта Зонтгаймера, що передається до Наукової бібліотеки містить 678 цінних видань, переважно з політології, історії, філософії та соціології. Більшість з них  -  наукові розвідки відомих вчених, які в комплексі  проблем європейської політики 20-го століття, намагаються дослідити місце і роль Німеччини. Хронологічні межі  видань колекції  обіймають більше століття:  від книжки, виданої у 1902 році  до 2005 року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна