Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Компендіум соціальної доктрини Церкви

Дата публікації: 05.02.2008, 18:04

Компендіум соціальної доктрини Церкви. 5 лютого в НаУКМА відбулася презентація українського перекладу “Компендіуму соціальної доктрини Церкви” — довідника, в якому підсумовано понад столітню працю Католицької Церкви в соціальній сфері

Католицька Церква пропонує християнський підхід до розв’язання соціальних проблем


5 лютого о 15:00 у Конґреґаційній залі Староакадемічного корпусу Національного університету «Києво-Могилянська академія» (Київ, вул. Сковороди, 2) відбулася презентація українського перекладу «Компендіуму соціальної доктрини Церкви» — довідника, в якому підсумовано понад столітню працю Католицької Церкви в соціальній сфері. Український переклад підготували «Справедливість і мир» УГКЦ та видавництво отців-домініканців «Кайрос». Співорганізаторами візиту кардинала та презентації українського перекладу Компендіуму є Апостольська нунціатура в Україні. Представляв «Компендіум» спеціальний гість із Ватикану Кардинал Ренато Раффаелє Мартіно, який керував укладанням цієї книжки.
 
«Компендіум — це своєрідний коментар, за допомогою якого вчимося застосовувати Боже Слово в практичному щоденному житті. Цей переклад, безумовно, збагатить нашу релігійну літературу, але мета Компендіуму — не тільки поповнити фахову літературу, а й заохотити вірних здійснювати Божу науку. З цього скористаємо усі, кожен з нас особисто, наші родини, громади, спільноти та наша держава»,
— зазначив у вступному слові до українського видання Глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар).


«Я дуже рада, що ми з нашими партнерами з видавництва Кайрос мали змогу працювати над цією книгою і разом завершити її український переклад. Сподіваюся, що цей Компендіум стане приводом для так потрібних Україні публічних дискусій та діалогу щодо суспільних цінностей, а також дасть поштовх усім українським Церквам для подальшого розвитку християнського суспільного вчення – наголосила Леся Коваленко, голова Комісії «Справедливість і мир» УГКЦ.

Кардинал Мар’ян Яворський, голова Конференції Римо-Католицьких єпископів в Україні, у своєму вступному слові до видання написав: «Компендіум виразно позначений думкою та турботою Івана Павла ІІ про сучасний світ. Нехай це видання стане також знаком вдячності Богові за дар Папи-Слов’янина, і, водночас, вказує на наші суспільні обов’язки, що постають із прийнятого святого хрещення».


Замовити книжку можна у Видавництві «КАЙРОС»
телефон: (+38 044) 503 30 22
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
сторінка: www.public.ua.net/~kairos

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна