Лекція ЯРОСЛАВИ БАРБ’ЄРІ (Римський університет «Ла Сап’єнца»)

10 квітня, о 18:00, Центр польських та європейських студій НаУКМА

 

Посольство Італії в Україні, Італійський інститут культури в Україні, Національний університет «Києво-Могилянська академія» запрошують на лекцію професорки Римського університету "Ла Сап`єнца" Ярослави Барб`єрі «ЄВРОМАЙДАН: Революція Західної свідомості щодо України. Як (пере)будувати наррацію європейської України».


Дослідниця пропонує інтерпретацію Євромайдану не лише як переломного моменту "внутрішньої" української історії, а насамперед як нової точки відліку для геополітичної рівноваги між Заходом та Росією, зокрема через революцію західного сприйняття соціо-культурно-політичних реалій України та Східної Європи.

Йдеться про кристалізацію у межах конкретної геополітичної динаміки історико-культурних парадигм західного мислення, що перешкоджають чи, навпаки, сприяють розумінню специфіки української ідентичності.

Захід намагається зрозуміти Україну через призму власних інтерпретаційних парадигм, у той час як Україна часто ігнорує ці парадигми або ж пропонує "пояснення себе" без адаптації до інтелектуального та історичного досвіду Європи. Пропонується аналіз цих інтепретаційних парадигм та їхньої ролі в новому діалозі між Україною та Європою.

 

Адреса - вул. Волоська 8/5, підвальне приміщення 6 корпусу

Вхід вільний для громади НаУКМА.

Зацікавлених з-поза НаУКМА просимо попередньо зареєструватися у Лариси Човнюк (+38 050 446 52 94) Додаткову інформацію можна знайти за посиланням

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна