Відбувся семінар «Якість надання безоплатної правової допомоги в Україні: проблемні аспекти»

11 квітня 2014 року на базі Експериментальної навчальної лабораторії «Правнича клініка» факультету правничих наук за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Асоціації юридичних клінік України відбувся семінар «Якість надання безоплатної правової допомоги в Україні: проблемні аспекти».

 

У роботі семінару взяли участь представники Головного управління юстиції м. Києва, координатори проектів ОБСЄ в Україні, Міжнародного фонду «Відродження», проекту «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» (Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)), представники Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги» та провідних юридичних клінік України.

На семінарі були розглянуті питання, пов’язані із критеріями оцінки якості надання безоплатної правової допомоги, а також нормативним регулюванням цих питань на законодавчому рівні. Учасники семінару поділилися досвідом надання безоплатної правової допомоги, звернувши увагу на проблеми, які мають місце у їх діяльності, та запропонували шляхи удосконалення системи надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Для подальшого спільного доопрацювання учасникам семінару були запропоновані стандарти (критерії) оцінки якості безоплатної правової допомоги, яка надається юридичними клініками.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна