12 студентів стали стипендіатами Фонду допомоги студентам НаУКМА з Донбасу

 

Із близько 70-ти студентів з Донбасу, які навчаються в НаУКМА, заяви на допомогу від Фонду подали 12 студентів з різних факультетів і курсів.

Комісія засновників фонду, розглянувши надані документи та поспілкувавшись зі студентами, вирішила задовольнити заяви всіх претендентів у першому семестрі 2014-2015 навчального року.

 

Стипендіатами Фонду стали :

• 03 студенти Факультету природничих наук – 1, 2 і, 3 курс;

• 07 студентів Факультету гуманітарних наук – по 2 студенти з 1, 2 і 3 курсів та 1 студент з 4 курсу.

• 02 студенти Факультету інформатики – з 3-го курсу і з 1-го курсу магістерської програми.

 

Всі стипендіати походять з Луганської (семеро) та Донецької (п’ятеро) областей.

Їхні сім’ї опинились у зоні збройного конфлікту, матеріальне становище родин значно погіршилося, близькі родичі деяких студентів вимушені були залишити місця проживання і стали вимушеними переселенцями. Допомога буде надаватись за першочерговими потребами, визначеними претендентами: оплата гуртожитку, щоденні гарячі обіди, ліки, забезпечення зимовим одягом тощо. Залишки від перерахунку на ці потреби будуть готівкою перераховуватись на картки стипендіатів.

 

Сергій Петухов, співзасновник фонду, викладач Факультету правничих наук НаУКМА: «…Для мене ця проблема є близькою, адже я сам родом з Донбасу. Мені також не з чуток відомо, що будь-яку біду краще переживати разом. Могилянці – це, перш за все, спільнота людей, які стараються підтримати один одного у важких ситуаціях. Це ми з колегами і намагаємось робити. Також ми хотіли б, щоб студенти з Донбасу не тільки познайомились, а й згуртувались, частіше спілкувались і допомагали один одному. Ті, хто навчається на старших курсах мають змогу передати свій досвід тим, хто навчатиметься в Академії перший рік і проходить нелегкий процес адаптації. Ми плануємо продовжити кампанію збору коштів для надання допомоги цим студентам у наступному семестрі і звичайно були би раді, якщо до нас приєднаються кожен охочий допомогти. Мені сьогодні розповіли про ініціативу студентів-організаторів благодійного «Аукціону побачень від радіо КВ:)Т», кошти від якого будуть спрямовані на допомогу АТО. Частину від залучених коштів, вони планують направити на допомогу студентам з Донбасу. Це круто, молодці».

 

Фонд допомоги студентам НаУКМА з Донбасу:

Створений у вересня 2014 року.

Автор ідеї – Сергій Петухов, викладач Факультету правничих наук НаУКМА та доброчинці, які на першому етапі долучились до обговорення ідеї та до формування бюджету фонду – випускники та друзі Києво-Могилянської академії: Артур Яловий (правознавство, 2007), Андрій Довбенко (правознавство, 2008), Олександр Хом’як (правознавство, 2008), Андрій Кірмач (правознавство, 2007), Володимир Сологуб (правознавство, 2007), Анастасія Штанєва (правознавство, 2012), Світлана Матвієнко (філософія, 2008) і Сергій Петухов, Іван Гречківський, Максим Кодунов, Артем Ширкожухов.

 

Пожертвувати гроші на допомогу студентам НаУКМА з Донбасу:

Для цього Ви можете внести кошти на рахунок Міжнародного Благодійного Фонду відродження Києво-Могилянської Академії:

1) внести кошти готівкою за адресою: вул. Г. Сковороди, 6, оф. 45; тел. (044) 238-27-62;

2) переказати кошти за реквізитами:

Одержувач:

Міжнародний Благодійний Фонд відродження Києво-Могилянської академії Банк:

АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ» в м. Києві

Р/р: 26001032

МФО: 300658

Код ЄДРПОУ: 20072119

Призначення платежу: благодійний внесок на проект «Благодійний внесок на Фонд допомоги студентам НаУКМА з Донбасу».Без ПДВ.

 

З питаннями звертатися до координатора проекту – керівника відділу по роботі зі студентами п. Юрія Глигала, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна