Семінар «Відкриті інновації»

06 листопада, о 15.00, Київська торгово-промислова палата

 

Київська торгово-промислова палата та науково-навчальний Центр «Інноваційна лабораторія» (ІННОЛАБ) Національного університету «Києво-Могилянська академія» проводять семінар на тему «Відкриті інновації – новий інструмент управління глобальною конкурентоздатністю підприємства».

 

Запрошуємо до участі у цьому семінарі, який організується для представників підприємств м. Києва, а також наукових частин вищих навчальних закладів міста для ознайомлення з новим інструментарієм інноваційного менеджменту, який отримав назву «Відкриті інновації».

На семінарі відбудеться інструктаж щодо порядку набуття статусу резидента Київської віртуальної платформи відкритих інновацій, яка створюється науково-навчальним Центром ІННОЛАБ в рамках міжнародного проекту програми ТЕМПУС.

В роботі семінару будуть брати участь очільники Департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Міністерства освіти і науки України та Управління промисловості та інноваційної політики Київської міської державної адміністрації.

 

Управлінський інструментарій відкритих інновацій сприяє кооперації підприємств з науково-технічним потенціалом університетів та урядовими структурами заради комерціалізації технологічних і організаційних інновацій з метою посилення міжнародної конкурентоздатності вітчизняних підприємств.

Цей новий інструмент стимуляції та підтримки інноваційної діяльності, який народився в Силіконовій долині США, стрімко набуває поширення у всьому світі.

В Україні використання цього інструменту інноваційного менеджменту в рамках проекту ІННОЛАБ є піонерним. Передбачається приєднання Київської віртуальної платформи відкритих інновацій до подібних міжнародних мереж, що дозволить українським підприємствам-резидентам платформи, увійти до Європейського простору відкритих інновацій та забезпечити відповідний рівень міжнародного позиціонування, конкурентоздатності та потенціалу співробітництва.

 

Програма семінару

1. Привітання від Київської торгово-промислової палати.

2. Виступи очільників державних органів влади, відповідальних за інноваційну політику: - Департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Міністерства освіти і науки України; - Управління промисловості та інноваційної політики Київської міської державної адміністрації.

3. Актуальність управлінського інструментарію відкритих інновацій в сучасних умовах (керівник Центру «ІННОЛАБ», д.е.н., проф. Ю.М.Бажал).

4. Життєвий цикл та критична необхідність інноваційних трансформацій підприємства (керівник магістерської програми НаУКМА, д.е.н. Н.Д. Чала).

5. Міжнародний досвід участі студентів у інноваційній співпраці «університет-підприємство» (випускниця НаУКМА Д.Лібович).

6. Презентація Київської віртуальної платформи відкритих інновацій та результатів перших експериментів (декан факультету економічних наук НаУКМА к.е.н., доц. О.В.Гуменна).

7. Загальна дискусія.

 

Семінар відбудеться у приміщенні Київської торгово-промислової палати по вул. Б.Хмельницького, 55.

Реєстрація для участі в семінарі - за посиланням.

Довідки:

(044) 425-60-42, (098) 333-26-91, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. – Колосова Ніна Василівна.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна