«Творчі могилянчики» підтримали поранених та долучились до закупівлі безпілотника

 

Відбулося підбиття підсумків аукціону та нагородження учасників виставки творчих робіт дітей співробітників і випускників КМА – "Творчі могилянчики".

 

Всі охочі можуть до 13 грудня подивитись експозицію у Музеї НаУКМА (працює з 10:00-13:00) або переглянути світлини на сторінці виставки у facebook.

 

Організатори зробили все можливе для того, щоб подія пройшла в атмосфері родинності, сонячного настрою і відчуття щастя. Кошти від проведення аукціону "Творчих могилянчиків" у сумі 2650 грн. були передані для потреб бійців АТО.

Особливого значення події надала присутність президента НаУКМА п. Андрія Мелешевича та випускників НаУКМА - учасника АТО Андрія Федорка (БП «політологія», 2008, МП «фінанси», 2010) та координатора проекту «Підтримка Захисників України: могилянці – воїнам» Віталія Власенка (МП «економічна теорія», 2010).

 

У виставці брали участь 27 дітей.

Вік учасників від 2 років і 9 місяців до 12 років.

У кожній з 4-х вікових категорії, за результатами голосування відвідувачів виставки, було визначено переможця. Ними стали:

• категорія "молодший та середній дошкільний вік", номінація "Малюк творець" – Аріна Ліщук;

• категорія "старший дошкільний вік", номінація "Дошкільня творець" – Іоанна Дерев'янчук;

• категорія "молодший шкільний вік", номінація "Школярик творець" – Мирослава Іванова;

• категорія "підлітки", номінація "Юний талант" – Дарина Купрієць.

Додатково Оля Рубаняк розробила 40 номінацій з креативними назвами, що дало можливість нагородити абсолютно всіх учасників виставки.

Переможці за результатами голосування та наймолодший учасник виставки, Ковальчук Паша, отримали ще й ляльки, які власноруч зробила переможниця першої виставки "Могилянські рукотвори" п. Катерина Каюн.

Організатори виставки підготували пам'ятні подарунки для всіх учасників – фарби, олівці, фломастери, пластилін, кольоровий папір, розмальовки та інші необхідні матеріали для подальших творчих робіт.

 

Після урочистої частини Ольга Семчишина (перша лауреатка гранту "Мультиплікатор щастя" і саме її дерево щастя надихнуло Олексія Цебра на заснування гранту) провела майстер-клас з розпису дерев'яних фігурок. За бажанням учасників виставки розписані фігурки були передані бійцям АТО.

Андрій Федорко, учасник АТО: «Дякуємо всім маленьким могилянцям, які взяли участь у виставці і надали роботи для аукціону. Це дуже зворушливо і надихаюче. Всіх нас, дорослих, і особливо учасників АТО, підтримує і надихає думка, що навіть наймолодші українці сьогодні долучаються до оборони незалежності нашої країни». Ваші подарунки для нас є справжніми оберігами – бережуть від куль ворогів».

Віталій Власенко, координатор проекту «Підтримка Захисників України: могилянці – воїнам»: «Частину коштів, 1350 грн. від аукціону «творчих могилянчиків» я передаю Уляні Федоряченко (БП «філософія», 2009, МП «соціальна робота, 2011), у "Волонтерську сотню" для потреб поранених солдатів у центральному військовому шпиталі, що по вул. Щорса у Києві. Решту, 1300 грн., долучаю на закупівлю базової комплектації безпілотника Phantom-II з модифікованим пультом керування та спеціального рюкзаку для його транспортування. Цей безпілотник буде передано Андрію Федорку - командиру одного із взводів 11-го батальйону, який зараз перебуває на ротації, а перед тим тривалий час були під Дебальцево і Чорнухіно. Невдовзі хлопці повертаються в АТО, тому мають якнайшвидше навчитись керувати безпілотником, наявність та вправна робота з яким дуже допоможе їм на сході. Наступний крок – дозбирати грошей та закупити камеру, підвіс та лінзу під неї, систему керування FPV, iOSD-модуль, додаткові акумулятори, підсилювачі сигналу та GPS та ін. Дуже дякую всім, хто допомагає нам підтримувати хлопців в АТО».

 

У наш складний воєнний час виставка подарувала всім відвідувачам і учасникам відчуття радості і яскравості життя.

Величезна подяка всій команді організаторів за докладені зусилля, а саме – ініціатору і патрону виставки, випускнику програми «економічна теорія» 2000 р. Олексію Цебру, професору кафедри економічної теорії п. Наталі Івановій, керівнику Музею НаУКМА Таїсії Сидорчук, випускниці МП «економічна теорія», 2013 р. Ользі Семчишиній, студентці МП-1 "економічна теорія" Ользі Рубаняк.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна