Студентки Могилянки перемогли у Національній олімпіаді юридичних клінік

На базі Національного університету «Острозька академія» (м. Острог, Рівненська область) 14-15 березня 2015 року пройшла Національна олімпіада юридичних клінік із консультування клієнтів.

В олімпіаді взяло участь 16 команд з різних університетів України. За результатами усіх раундів лідерами змагань і переможцями олімпіади стали студентки п`ятого року навчання нашого університету Корпан Христина і Серпуховітіна Олена. Вони показали високий рівень підготовки і отримали перемогу із значною перевагою за кількостю балів.

 

За умовами конкурсу участь у Олімпіаді бере команда з двох осіб. За формою змагання імітують процес інтерв’ювання та консультування в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів та клієнта, роль якого виконує запрошений актор. Метою консультування є з’ясування необхідної інформації, дослідження з клієнтом обставин справи, сутність проблеми та орієнтація клієнта на стратегію подальшої роботи над справою.

Роботу учасників оцінюють члени журі за спеціальними критеріями.

Суддями змагань були адвокати переважно київських фірм.

Олімпіада відбувається у три тури: перший тур та фінал Олімпіади відбуваються українською мовою, а півфінал – англійською мовою.

 

Команда-переможець Олімпіади візьме участь у Міжнародному раунді олімпіади юридичних клінік із консультування клієнтів та продовжить боротьбу в Лінкольні, штат Небраска, США, з 15 по 18 квітня 2015 року.

 

ВІТАЄМО!

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна