Студентка кафедри соціології перемогла на Всеукраїнському конкурсі із гендерних студій

12-13 березня 2015 року у Бердянському державному педагогічному університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі «Гендерні дослідження».

І тур конкурсу проходив у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації, по його результатам до ІІ туру було передано 95 наукових робіт у галузі «Гендерних досліджень». Після рецензування до фінального етапу змагання було запрошено 17 учасників та учасниць, які протягом конкурсних днів презентували власні наукові доробки. Захист проходив у форматі 7хвилинних презентацій та питань-відповідей, до дискусії залучалися як членкині журі, так і самі учасниці та учасники.

 

Києво-Могилянську академію представляла студентка кафедри соціології факультету соціальних наук та соціальних технологій Марина Бардіна, яка під керівництвом Тамари Марценюк займається гендерними дослідженнями. Її робота на тему «Подвійне навантаження як ознака гендерного розподілу праці в українському суспільстві» посіла перше місце та отримала схвальний відгук від рецензентки Оксани Кісь.

Усі роботи, представлені у ІІ турі конкурсу були опубліковані у збірнику Гендерні студії в сучасній Україні: матеріали студ. наук.-практ. конф. (12-13 березня 2015 р.): зб. наук. ст. / [гол. ред. С.О. Філоненко]. – Бердянськ: БДПУ, 2015. – 96 с.

 

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук є щорічним заходом, ІІ тур якого проходить у різних містах України. Із детальнішим описом положень конкурсу можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства освіти та науки.

Наступні два роки захист робіт у галузі «Гендерні дослідження» проходитиме у Бердянському державному педагогічному університеті. Крім того для студентів та студенток кафедри соціології є можливість проводити дослідження у галузі «Соціологічні науки».

Перший етап конкурсу 2015/2016 рр. відбудеться у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» у грудні цього року.

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна