Публічна лекція Міхаеля Лінка «Громадянське суспільство, демократія і права людини»

24 квітня, 15:00, Конгрегаційна зала Староакадемічного корпусу

 

Директор Бюро ОБСЄ з Демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Міхаель Лінк (Німеччина) виступить з публічною лекцією на тему «Громадянське суспільство, демократія і права людини» з подальшим обговоренням.

На події очікується присутність Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна і Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської.

 

У своєму виступі пан Лінк підкреслить роль громадянського суспільства як учасника та активного гравця у просуванні демократичних перетворень та моніторингу, дотримання і захисту прав людини. Йтиметься про проблеми, пов'язані з розвитком демократії і захистом прав людини в перехідні періоди і кризи, зокрема у середовищі функціонування громадянського суспільства. Буде наведено приклади держав-учасниць ОБСЄ, які успішно продовжували промотувати демократію і права людини (в якості одного з основних компонентів всеохоплюючої концепції безпеки ОБСЄ) під час кризи. У більш широкому контексті зобов'язань ОБСЄ у сфері людського виміру пан Лінк представить новий проект для України, який зараз розпочинає БДІПЛ.

 

Міхаель Лінк почав свою роботу на посаді директора БДІПЛ 1 липня 2014. До приходу в БДІПЛ, пан Лінк з січня 2012 року по грудень 2013 займав посаду Міністра у справах Європи в німецькому уряді і відповідав за співпрацю з ОБСЄ, ЄС, Радою Європи та НАТО. Обраний до парламенту Німеччини в 2005 році, представляючи Хайльбронн/Баден-Вюртемберг, пан Лінк створив потужне підґрунтя для роботи ОБСЄ в якості члена Парламентської Асамблеї ОБСЄ, де він виконував свої обов’язки з 2006 по 2013 роки. Директор БДІПЛ є колишнім членом рад Центру міжнародних миротворчих операцій (ZIF), Німецького фонду досліджень миру та Фонду німецько-польського співробітництва і залишається активним у міжнародних НУО, у тому числі – в Німецькій Раді з міжнародних відносин, Німецькій асоціації східноєвропейських студій, Південно-Східної Європейської Асоціації та Німецької Атлантичної Асоціації.

 

Про БДІПЛ: Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) надає допомогу та експертну підтримку країнам-членам та громадянському суспільству у просуванні принципів демократії, дотриманні верховенства права, забезпеченні повної поваги до прав та основних свобод людини, сприянні толерантності та боротьбі з дискримінацією. БДІПЛ організовує спостереження за виборами, аналізує законодавство та надає урядам рекомендації щодо розвитку та підтримки демократичних інститутів. Бюро проводить навчальні програми для уряду, правоохоронних органів та громадських організацій про те, як підтримувати, заохочувати та контролювати дотримання прав людини.

 

Мова лекції – англійська із синхронним перекладом на українську.

 

Попередня програма події - за посиланням.

По закінченні лекції – міні-прийняття для всіх учасників події.

Для відвідання лекції потрібна реєстрація за лінком.

 

Контактні особи:

Світлана Матвієнко, БДІПЛ ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , + 38 097 987 73 19)

Лариса Човнюк, НаУКМА ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , +38 044 425 77 70)

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна