Відкриття BrainAcademy у НаУКМА

22 квітня, з 13.00, ауд. 1-217

 

На базі факультету інформатики Національного Університету «Києво-Могилянська академія» відкриється перший у Києві навчальний IT-центр BrainAcademy.

У навчальному центрі готуватимуть ІT-фахівців як початкового, так і професійного рівнів за спеціальностями: розробник ПЗ, тестувальник ПЗ, бізнес-аналітик.

 

Генеральний директор BrainAcademy Ігор Закалов: “Ми раді, що перше відкриття BrainAcademy у Києві відбувається саме в Києво-Могилянській Академії. Студенти та викладачі цього закладу добре відомі своїм прогресивним мисленням та цілеспрямованістю не тільки в Україні але й за її межами. Ми впевнені, що збільшення кількості висококваліфікованихвикладачів та наявність актуальних програм дозволить нам створити надсучасний освітній центр в галузі ІТ, який буде готувати провідних спеціалістів міжнародного рівня.”

Декан факультету інформатики НаУКМА Микола Глибовець: «Сьогодні університетська система освіти не встигає за стрімким розвитком ІТ-технологій, тому ми прагнемо розвивати нові додаткові форми надання освітніх послуг самостійно» .

 

Розробка програмного забезпечення в Україні наразі розвивається в перспективну індустрію, яка може стати локомотивом відродження нашої економіки. За даними асоціаціі «IT-Ukraine» дефіцит фахівців у галузі інформаційних технологій в Україні зростає з кожним роком. Проте влаштуватися на роботу в ІТ-компаніях може лише 25% випускників. Кваліфікація решти не відповідає вимогам компаній. Тому постає нагальна проблема підвищення якості підготовки спеціалістів у ВНЗ України, доведення її до рівня світових стандартів.

Для вирішення цього завдання потрібно суттєво оновити національні стандарти підготовки фахівців в ІТ-галузі з застосуванням нових інноваційних технологій у процесі навчання.

Від часу заснування у вересні 2000 року, факультет планомірно нарощує свою участь у вирішенні зазначених завдань. Поєднання традицій факультету з новими можливостями BrainAcademy у наданні сертифікованого програмного забезпеченнямта сучасного навчального матеріалу є ще одним кроком назустріч сучасним викликам у ІТ-освіті.

 

BrainAcademy – це комплексна система підготовки професіоналів для галузі інформаційних технологій відповідно до міжнародних стандартів та вимог українських компаній. В основі навчальних програм BrainAcademy закладені стандарти ІТ-компетенцій, розроблені у співпраці з провідними ІТ-компаніями та кращими експертами галузі. Високий рівень освіти в BrainAcademy забезпечується за рахунок дотримання єдиних стандартів підготовки викладачів та студентів, їх сертифікації, контролю якості на усіх етапах.

BrainAcademy створила інноваційну екосистему, яка включає в себе багато складових та забезпечує можливість підготовки та працевлаштування спеціалістів світового рівня. У BrainAcademy діють програми підтримки малозабезпечених та постраждалих в зоні АТО.

Стати студентом BrainAcademy може кожен охочий.

Після завершення навчання та складання іспитів випускники отримають сертифікати, що підтверджують рівень отриманих знань. Крім технічних знань, програма включає в себе розвиток комунікаційних та управлінських навичок.

Сьогодні викладачі з НаУКМА вже пройшли курс навчання та сертифікацію для інструкторів BrainAcademy. Набір навчальних груп студентів вже розпочато.

 

Старт занять в BrainAcademy при НаУКМА запланований на кінець квітня 2015 року.

 

Детальніша інформація доступна на офіційному сайті  та на сторінці Facebook.

 

Програма відкриття BrainAcademy у НаУКМА

13:00 Кава, спілкування із ЗМІ

13:30 Виступи:

Міністр Освіти і Науки України Сергій Квіт,

Президент НаУКМА Андрій Мелешевич,

Директор BrainAcademy Ігор Закалов

Декан факультету інформатики Микола Глибовець

Директор компанії Luxoft Віталій Нужний

Директор компанії InfoPULSE Олексій Сігов

Представник компанії NetCracker

14:40 Запитання, запис синхронів, коментарі

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна