У Бібліотеці Могилянки пройде серія книжкових презентацій і дискусій

22 квітня о 16-00 у Синій читальній залі Бібліотеки Антоновичів відбудеться презентація книги Лідії Осталовської «Акварелі».

 

Лідія Осталовська – польська репортерка, випускниця Варшавського університету, журналістка «Ґазети Виборчої». Її нова книжка «Акварелі», що вийшла у перекладі українського поета і публіциста Андрія Любки наприкінці 2014 року у "Видавництво Книги ХХІ", написана у жанрі художнього репортажу, має документальну основу, проте подана у художньому стилі. Це розповідь про один із найменш досліджених ґеноцидів періоду Другої світової війни, жертвами якого були європейські роми.

Перекладач також буде присутній на презентації.

Детальніше - за посиланням.

 

23 квітня з 14:00 кафедра філософії і релігієзнавства та наукова бібліотека НаУКМА спільно з Українським Католицьким Університетом, Кантівським товариством в Україні та Українським Фулбрайтівським Колом запрошують на філософську дискусію "Війна і мир. Кантіанські спів-медитації" між Пітером Маккорміком (Париж, Франція) та Михайлом Мінаковим (Київ, Україна).

Подія відбудеться англійською мовою у Музеї НаУКМА.

 

24 квітня о 16:00 у Синій читальній залі Бібліотеки Антоновичів пройде зустріч Сергія Жадана зі студентами НаУКМА.

Вона відбудеться у рамках туру-презентації книги "Життя Марії" у 33 містах України в рамках проекту "Війна та культура: діалог ворогів".

Книга містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Вірші написані та перекладені переважно протягом останнього року.

За словами Сергія Жадана, ця книжка про любов і ненависть. «Вона особлива тим, що писалась як щоденник – за доволі короткий термін. Відрізняється особливо контрастним поєднанням внутрішнього та зовнішнього, світлого та темного».

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна