Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 49

Виставка «Літери: Афтерпаті» у Галереї ім. О. Замостян

Нотатки на звороті першої майстерні текстового дизайну
 

Майстерня текстового дизайну «Літери», що відбулася в межах «Книжкового Арсеналу», — це перша спроба залучити до обговорення та ознайомити з сучасним станом українського текстового дизайну людей, які працюють із текстом або просто цінують якісно оформлені видання. Передусім це студенти, дизайнери, видавці, редактори, працівники рекламних агентств, засобів масової інформації та поліграфічних підприємств, але перелік можна продовжувати — усі ми кожного дня чимало часу приділяємо взаємодії з текстом.
 

Тим, хто не працює з дизайном безпосередньо, може бути цікаво дізнатися про стилі та особливості письма різними інструментами, з’ясувати принципи верстки чи конструювання шрифтів у відповідному програмному забезпеченні, послухати лекції з історії писемності та технологій друку. Зрештою, навіть просто подивитися на сучасні українські й закордонні зразки каліграфічних композицій, логотипів та цифрових шрифтів.
 

Організатори та учасники першої майстерні текстового дизайну вирішили продовжити її ще на тиждень, аби всі, хто не втрапив на захід через насичену програму «КА» (чи просто через нестерпний холод другого поверху Арсеналу), могли переглянути експозицію та послухати лекції в затишку «Білого Простору» та Галереї імені Олени Замостян.
 

Підсумковий захід «Літери: Афтерпаті» передбачає виставкову частину, лекційну програму та кілька майстер-класів. Розклад заходів та опис кожного з них можна знайти на сторінці «Білого Простору» та на сторінці події в соціальній мережі Facebook:

www.facebook.com/bilyiprostir
https://goo.gl/nYg2o1
 

В експозиції представлено вибрані роботи Фестивалю каліграфії й типографії «Рутенія 2014», роботи випускників кількох київських закладів дизайн-освіти, а також сучасні видання, присвячені дизайну тексту.
 

Місце проведення: Галерея імені Олени Замостян НаУКМА та Могилянський коворкінг «Білий Простір» (вул. Іллінська, 9)
 

Час роботи виставки: щодня з 11:00 по 19:00 (у вівторок, 12.05 — з 11:00 до 15:00)
Виставка триватиме протягом тижня, з 11 по 17 травня.
 

Організатори:
 

Микола Ковальчук, випускник Факультету гуманітарних наук НаУКМА, викладач Могилянської школи журналістики

Могилянський коворкінг «Білий Простір»

Галерея імені Олени Замостян Культурно-мистецького центру НаУКМА
 

Партнери заходу:

Могилянська художня студія «Антресоля»

Могилянська школа журналістики

Копіцентр «Сковороди, 7»

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна