Участь студентів Могилянки в Міжнародних судових дебатах ім. Б.Телдерса у Гаазі, Нідерланди

12 травня із Гааги повернулися студенти Могилянки після участі у Міжнародних судових дебатах ім.Б.Телдерса, які проходили у Міжнародному суді справедливості та на базі відділення Лейденського університету у Гаазі, Нідерланди.

 

Дебати відбувалися з 05 по 08 травня, 2015 року. У змаганнях взяли участь 24 команди із всієї Європи.

До складу команди, яка представляла Україну, входили: Христина Франчук (2 р.н.), Віталій Трачук (2 р.н.), Денис Биков (3 р.н) та Олександра Коваленко (3 р.н.). Команду тренували Сергій Петухов (викладач НаУКМА) та Тарас Варава (юрист юридичної фірми "Бейкер і Маккензі").

 

 За результатами змагань команда могилянців виборола 6 місце за презентацію усних аргументів як відповідач, 8 місце за письмові аргументи як позивач та 13 командне місце у загальному рейтингу команд. Двоє учасників увійшли у Топ-20 кращих ораторів дебатів, зокрема Віталій Трачук виборов 5 місце, а Олександра Коваленко - 15.

Студенти показали високий рівень підготовки. Змагання на Міжнародному рівні проводилися два дні. Кожного дня команда змагалася із опонентами як на стороні позивача, так і на стороні відповідача. Суденти із Могилянки змагалися із студентами із Португалії, Грузії, Данії та Греції (команди-фіналіста).

Згідно з правилами конкурсу міжнародний раунд складається з двох частин - письмової та усної. Спочатку команди знайомляться зі справою, в основі якої - вигаданий міждержавний спір, який передається на розгляд до Міжнародного суду ООН. Потім кожній команді необхідно було представити два меморандуми (письмових аргументи) від імені позивача та відповідача, а також взяти участь у судових дебатах, які проводяться англійською мовою.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна