НаУКМА обере кандидатів до Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти

 

Закон України «Про вищу освіту» передбачає створення такої інституції, як Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), на яке будуть покладені обов’язки зовнішнього забезпечення якості відповідно до стандартів і рекомендацій Європейського простору вищої освіти.

НАЗЯВО буде сформоване з представників вищих навчальних закладів України, національних академій наук, організацій студентського самоврядування та роботодавців і діяти незалежно від органів виконавчої влади, керуючись виключно нормами закону. До повноважень агентства віднесено багато важливих питань, що стосуються змісту та якості вищої освіти: ліцензійна експертиза, акредитація незалежних установ оцінювання та забезпечення якості вищої освіти, розроблення вимог до рівня наукової кваліфікації осіб, які здобувають науковий ступінь, тощо Кандидати до Агенції можуть бути самовисуванцями, або бути висуненими Вченими Радами університетів.

 

Вчена Рада НаУКМА на своєму засіданні 28 травня розгляне кандидатури від НаУКМА.

Кандидати до НАЗЯВО мають відповідати таким вимогам:

вільне володіння українською мовою;

володіння іноземною мовою (англійська, німецька, французька, іспанська чи італійська),

наявність визнаного в Україні наукового ступеня, п’яти років науково-педагогічного стажу, взірцевої репутації в академічному середовищі та позитивний досвід участі у співпраці із закордонними освітніми закладами і міжнародними організаціями у сфері вищої освіти.

Кандидат також повинен бути готовим презентувати власну програму дій, а також мати можливість залишити основне місце праці у випадку обрання.

 

Заявки від кандидатів на розгляд Вченої Ради НаУКМА приймаються до 16-00 27 травня включно на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна