Колоквіум "Ex fontibus - За першоджерелами"

17 червня, о 17.00, Староакадемічний корпус НаУКМА

 

На честь 400-літнього ювілею Києво-Могилянської академії в Докторській школі ім. родини Юхименків відбудеться колоквіум "Ex fontibus - За першоджерелами".

 

На дослідника, котрий зважується на безпосередній діалог із академічною спадщиною, чатують тенета концептуальних (як от етика та межі інтерпретування, реконструкція культурного горизонту, розуміння тексту) і практичних проблем (техніка та секрети роботи з першодруками і рукописами).

Як зробити акт видобування літератури з архіву першоджерел дійсно смислотворчою подією, що долає відчуженість? Як не спокушатися "кращим" розумінням, а ретельно й достеменно відтворювати спільний культурний горизонт?

 

Під час колоквіуму PHD програми "Філософія і література", який символічно проходитиме в приміщенні Староакадемічного (Мазепиного) корпусу, за участі В.Моренця, Н.Моршної, О. Дубиної, Е. Київської, Т. Турчиної, Л. Криворучки будуть обговорюватися елементи дослідницької стратегії вивчення барокової спадщини, що мають задіяти культуротворчий діалог із традицією, відкривати наскрізну тривалість її смислів і питань як для самого дослідника, так і для сучасного поля культури й освіти.

 

Детальніше про теми виступів дивіться в оголошенні - за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна