Круглий стіл і презентація звіту «Права людини на окупованій території: Крим»

17 червня, з 15.00, ауд. 4-101

 

Від моменту анексії Криму у березні 2014 року, ситуація з правами людини на Кримському півострові різко погіршилася. У відповідь на цю складну правову ситуацію, юридична група ГО “Разом” створила звіт обсягом 156 сторінок, який описує кризову ситуацію з правами людини в Криму, аналізує як громадянські та політичні, так і економічні, соціальні та культурні права, а також дає рекомендації щодо можливих способів покращення ситуації.

Ключовою частиною звіту є Посібник по захисту прав людини для мешканців Криму, спрямований на допомогу місцевому населенню, яке знаходяться у складних економічних, інформаційних та юридичних обставинах. Ціллю цього посібника є ознайомлення членів усіх етнічних та релігійних груп Криму зі своїми основоположними правами і, таким чином, покращення доступу до правосуддя з врахуванням реалій поточної ситуації.

Посібник також містить перелік українських та міжнародних правозахисних організацій, щоб допомогти поінформувати населення Криму про те, куди саме можна повідомляти про порушення прав та звертатися по пояснення чи пораду. Автори звіту та уся ГО “Разом” щиро надіються, що їхні наміри допомогти населенню Криму захиститися від правопорушень будуть реалізовані.

 

Участики круглого столу:

Іванна Білич - юрист та активіст, ініціатор і співавтор звіту “Криза в Україні: Її юридичні виміри” (2014 р.) (визнаний “чудовим ресурсом, особливо для аналітиків та політичних керівників” Гельсінською комісією США) та "Права людини на окупованій території: на прикладі Криму" (2015 р.)

Олена Шарван - юрист, співавтор вищезгаданих юридичних звітів, та докторант кримінального права у Яґеллонському університеті в Кракові i в Національному університеті ім. І.Франка у Львові.

Матеуш де Моура Сена - юрист, співавтор вищезгаданих юридичних звітів, працює в складі Міжнародної податкової ради в Сингапурі.

Андрій Клименко - голова наглядової ради фонду “Майдан закордонних справ”, один з авторів "Стратегії повернення Криму" (2014), автор доповіді "Human Rights Abuses in Russian Occupied Crimea" (Atlantic Council та Freedom House), яку було презентовано у березні 2015 у Вашингтоні.

 

Мова заходу: українська та англійська

Попередня реєстрація не потрібна.

 

Організатори: Кафедра міжнародного права і спеціальних правових наук НаУКМА та американо-українська правозахисна організація “РАЗОМ”

Місце проведення: вул. Волоська 8/5, 4 корпус, ауд. 101

Прес контакт: Оля Яричківська ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна