Конвокація-1995 – 20 років потому

 

28 червня виповнюється 20 років з першої Конвокації, під час якої дипломи отримали шість випускників НаУКМА, що екстерном закінчили 4-річну програму бакалаврату за три роки.

 

1995 року ступінь бакалавра гуманітарних наук за напрямом підготовки «Культура» здобули Сергій Капранов і Надія Мірошниченко, бакалаврами філософії стали Юрій Завгородній та Олена Левченко, бакалавром з напряму «Історія» - Сергій Горін, а першим бакалавром суспільних наук за напрямом підготовки «Політологія» став Артем Рудик.

 

Спеціально до урочистої події було видано журнал «Конвокація’95», в якому випускники проголосили створення Асоціації випускників НаУКМА, розповіли про свої враження від навчання в КМА і плани на майбутнє.

 

Відео з першої Конвокації можна переглянути тут, а фотогалерею тут.

 

Про досягнення перших випускників відродженої Києво-Могилянської академії:

Сергій Горін – доктор історичних наук, доцент кафедри історії НаУКМА. Дослідник історії Церкви, монастирів та чернецтва в Україні XV–XVII ст.

Юрій Завгородній - доктор філософських наук, науковий співробітник Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, викладач кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА.

Сергій Капранов – кандидат філософських наук, доцент кафедри культурології НаУКМА, старший науковий співробітник Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України. Відомий український релігієзнавець і японознавець. Бере участь у наукових конгресах і конференціях по всьому світу: Бухарест, Варшава, Шанхай, Токіо, Будапешт тощо. Має більше 100 опублікованих наукових праць.

Олена Левченко – доктор філософських наук, провідний науковий співробітник Центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса, науковий консультант художніх проектів центру: «Медея», «Хозарський словник», «МарЛені», «Ніч Елеонори День» та ін. Учасник низки міжнародних наукових проектів, серед яких «Історична міфологія в сучасній українській культурі» (Женевський університет та НаУКМА), «Практичні виміри постнекласичних практик» (РАН та Центр гуманітарної освіти НАН України). Автор трьох наукових монографій та понад 60 науковий статей.

Надія Мірошниченко (псевдонім – Неда Неждана) – драматург, культуролог, перекладач, керівник відділу драматургічних проектів у Центрі театрального мистецтва імені Леся Курбаса. У 2006 році також стала одним із засновників Київського незалежного театру «МІСТ». Авторка збірок віршів «Дерева і люди», «Котивишня», 17 оригінальних п’єс, а також 7 за мотивами прозових творів. П’єси «Той, що відчиняє двері», «Мільйон парашутиків» та «Коли повертається дощ» включені до каталогів кращих п’єс Європи 2004 - 2008 років. П’єса «Самогубство самоти» - до Каталогу кращих п’єс «Європейської театральної конвенції» (2012). У 2015 п’єса Неди Нежданої «Майдан потойбіч пекла» стала першою українською п'єсою, перекладеною французькою мовою для французького видавництва і виконаною на сцені французькими акторами в рамках фестивалю Європа театрів в Домі Європи і Сходу в Парижі (Франція).

Артем Рудик – директор департаменту податкової політики та моніторингу Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна