Нова дворічна магістерська програма «Правознавство»

У 2015-2016 навчальному році на факультеті правничих наук діятимуть дві магістерські програми за напрямом «Право»: однорічна програма для спеціалістів і нова дворічна програма для бакалаврів.

На цих програмах готуються правники нового покоління - свідомі, чесні, небайдужі, творчі особистості, здатні незалежно мислити і відповідально діяти згідно з принципами добра та справедливості, для розвитку відкритого і демократичного суспільства.

 

Основні переваги магістерської програми «Правознавство»:

Вільний вибір дисциплін. Обов’язкові дисципліни – лише 56 зі 120 кредитів. Інші обираються самостійно. Так формується індивідуальна спеціалізація – шлях до своєї ніші на ринку праці.

Програми додаткової спеціалізації. Участь у сертифікатних програмах та програмах додаткової спеціалізації на різних факультетах. Теж підвищує конкурентоздатність на ринку праці.

Сучасна модель освітньої програми. Дисципліни вітчизняної освітньої моделі поєднуються з адаптованими дисциплінами європейських та американських моделей правничих шкіл.

Авторські курси, які не викладаються в інших університетах. Наприклад: «Судова правотворчість», «Міжнародний комерційний арбітраж», «Права громадян інших країн в ЄС», «Застосування правового прецеденту», «Переговори та медіація», «Міжнародні бізнесові транзакції» та ін.

Викладання англійською мовою значної кількості вибіркових курсів. Діє англомовна сертифікатна програма «Проблеми європейського права».

 

Керує магістерською програмою авторитетний, відомий своїми прогресивними поглядами вчений, доктор юридичних наук, професор, суддя Конституційного Суду України у відставці М.І. Козюбра.

Викладачі факультету пройшли стажування у провідних університетах США, Канади, Італії, Великої Британії, Німеччини, Польщі, Угорщини. Багато з них поєднує викладання з практичною діяльністю.

 

На факультеті викладають визнані вітчизняні та іноземні фахівці, зокрема:

Андрій Мелешевич, PhD, професор;

Станіслав Шевчук, доктор юридичних наук, професор, суддя Конституційного Суду України;

Роман Петров, PhD, доктор юридичних наук, керівник Центру імені Жана Моне з європейських студій;

Богдан Футей, JD, суддя Федерального суду Претензій США.

 

Студенти магістерської програми «Правознавство» навчаються в умовах, які важко знайти в інших університетах:

Нульова толерантність до корупції. Студенти вступають і вчаться власними силами, а не за допомогою «подарунків» та «послуг».

Радянські підходи до викладання не використовуються. У студентів не вимагають зубрити закони і конспекти. Проте вчать мислити, створюють умови для самостійного, вільного і творчого розвитку.

18 годин аудиторного навантаження на тиждень. Це лише 9 «пар» лекційних, семінарських чи практичних занять на тиждень. Решта часу – самостійна підготовка.

Гнучкий розклад. Дозволяє поєднувати навчання та стажування або роботу за неповною занятістю.

Індивідуальний підхід до визначення місця проходження практики. Студенти можуть самостійно знайти місце проходження практики з урахуванням планів на працевлаштування.

 

В рамках спільноти Kyiv-Mohyla Moot Court Society студенти активно та успішно беруть участь у міжнародних змаганнях у формі модельних судових процесів та інших подібних заходах.

Студентське наукове товариство правників «Scholaris» дозволить повною мірою проявити себе у науковій діяльності.

Факультет тісно співпрацює з провідними юридичними компаніями і державними органами та громадськими організаціями, що значно розширює можливості зі стажування та працевлаштування. Після успішного закінчення магістерської програми студенти можуть продовжити навчання в аспірантурі.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна