Лекція-детектив В.С. Брюховецького “Український вимір Київської духовної академії”

10 вересня,о 19:00, KMArt Yard

 

Київська духовна академія постала на теренах Києво-Могилянської академії після її закриття російським Синодом вже через два роки - у 1819 році.

Закриття КМА і переведення навчального закладу в лоно богословської освіти і науки зовсім не означало цілковитого знищення її багатих потенцій. Значною мірою створена професурою Києво-Могилянської академії, Київська духовна академія продовжила освітню діяльність і через наявність в її надрах глибокої західноєвропейської традиції також швидко набрала статусу одного з найавторитетніших навчальних закладів не тільки тодішньої Росії, а й цілої Центральної і Східної Європи.

 

Київська духовна академія, як і КМА, працюючи в умовах панування російських уявлень про виключно «православну батьківщину», а фактично поборюючи цю ідеологічну догму, поступово розвернулася лицем до загальноєвропейських і українських національних духовних цінностей. Широкий цивілізаційний вибір сфери наукових досліджень, заглиблення в обшир загальноєвропейських духовних проблем, кращі зразки богословської і філософської спадщини професорів КДА не можуть не вражати своєю глибиною і відкритістю до тогочасного світового культурного поля.

 

Захід є благодійним - виручені кошти підуть на видання енциклопедії «Київська духовна академія (1819-1924) в іменах».

 

Детальніше про проект - за посиланням.

 

Подія у ФБ.

 

Відповідно діє система оплати квитків за цінами: 100, 200 та 500 грн. Преференцій чи дискримінацій на основі вартості квитка немає. Все на ваш розсуд:)

Всього є 100 квитків.

 

Для бронювання квитків, будь ласка, заповніть коротку реєстраційну форму: https://www.j.mp/брюховецький

 

Адреса:

вул. Іллінська, 9, вхід через КМЦ НаУКМА або на прохідній вул. Волоської 8/5

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна