Коментарі учасників Благодійного вечора на підтримку Києво-Могилянської академії

Геннадій Зубко, віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства:

«Сам я закінчував Києво-Могилянську бізнес-школу, мій син закінчував Києво-Могилянську академію, тому все, що стосується Могилянки, для мене дуже цікаво, я цим надихаюсь. Зважаючи на історію Могилянки (яка має вже 400 років, але сьогодні стала промовистим знаком нової незалежної України, оскільки  самим фактом своєї появи підтримала створення незалежності України) - думаю, Україна буде незалежна стільки, скільки буде існувати Могилянка».

 

Зураб Аласанія, генеральний директор Національної телекомпанії України:

«Вирішив підтримати Могилянку, бо вона просто… Могилянка. Я ніколи тут не вчився, я тільки чув, знаю, що мої діти про неї думають, я знаю її рівень… Думаю, це абсолютно елітна штука в найкласнішому сенсі цього слова. Могилянка народжує саме ту еліту, яку я хочу бачити в Україні. Не просто багатих людей, а розумних і вільних - отаких, як у Могилянці».

 

Ростислав Павленко, заступник Глави адміністрації Президента України:

«Чому я підтримую Могилянку? Історія дуже проста. Колись в Посольстві однієї шанованої країни мене запитали: «З якої Ви організації»? Я кажу - з Києво-Могилянської академії, я її закінчив і довго працював там викладачем. Мене запитали: «Скільки років Вашій організації?» Відповідаю: «Скоро 400…» Більше питань не було. Я думаю, що сьогоднішнє зібрання підтверджує: те, що задумав Брюховецький, відроджуючи Могилянку – справджується, і наша Alma Mater - це справжня «кухня еліти» у кращому розумінні цього слова. У кожній країні є школа №1, і для України – я впевнений, це Могилянка. Її випускникам і студентам хотів би побажати завжди пам’ятати про ту атмосферу, яка панує у Могилянці – вона точно не дасть схибити, і коли думаєш, як вчинити у житті – подумай, як би вчинили ті, з ким ти сидів за однією партою».

 

Тарас Лукачук, президент компанії Jacobs Douwe Egberts в регіоні Східна Європа, Близький Схід і Африка, випускник НаУКМА (економічна теорія, БП, 1997 р.):

«Могилянка дала мені дуже багато, коли я тут вчився. Тут великою мірою був сформований мій спосіб мислення, мої цінності. Вже тут я визначив, які речі для мене неприпустимі, наприклад, будь-які прояви корупції. У 90-х роках Могилянка, у порівнянні з іншими університетами, – це було щось просто фантастичне, наче не з цього світу. І зараз, я точно знаю, вона продовжує видавати хороший «продукт» - хороших випускників. Тому я підтримую Могилянку і буду продовжувати усіляко підтримувати її роботу».

 

Богдан Бенюк, народний артист України, ведучий вечора:

«Могилянка –по-перше, це моя юність, яка пов’язана з Подолом. Ми приїжджали сюди і навіть не підозрювали, що знаходимося у стінах славетної Києво-Могилянської академії – тут було повно курсантів, які ходили у морській формі і строєм… По-друге, Могилянка для мене - місце навчання моєї середньої дочки, яка її вже закінчила, а зараз тут на першому курсі вчиться мій молодший син. Крім того, мушу попередити всіх могилянців, що підростають троє внуків моїх, і вони вже точно не пропустять Могилянку!».

 

Віталій Кличко, голова КМДА:

«У НаУКМА навчалося багато моїх друзів та колег. Вважаю Могилянку одним з найкращих вищих навчальних закладів Києва, і її підтримка для мене - це прояв поваги до університету».

 

Євген Уткін, президент hi-tech холдингу KM Core:

«З могилянцями завжди приємно спілкуватися, перебувати у їхньому середовищі. Із багатьма випускниками випадає співпрацювати. Крім того, із цим університетом я пов’язаний тим, що моя дочка вчиться «на філософії» - на факультеті гуманітарних наук».

 

Оксана Маркарова, заступник міністра фінансів, керівник апарату, випускниця НаУКМА (екологія, БП, 1996 р.):

«Я сама випускниця Могилянки, член Дорадчої ради Могилянки і мама студентів першого курсу Могилянки. Тому…. для мене це не просто виш, це не просто місце, де я вчилася, це родинний дім, в який завжди хочеться повертатися, якому хочеться допомагати. Для того, щоб наступній її 400 років були такими ж визначними, як і попередні. Студентам, випускникам Могилянки хотіла б побажати віри в те, що все можливо: можливо в житті поза Могилянкою втілювати ті принципи, які сповідує Могилянка, можливо у професійному і особистому житті - жити не списуючи, не брешучи… У Могилянці - це норма, поза академією це іноді тяжко, але це треба робити, і тоді ми змінимо весь світ навколо».

 

Наталія Попович, президент PRP Group в Росії, Україні, та країнах СНД, випускниця НаУКМА (політологія, БП, МП, 2000 р.):

«Могилянка – це мій дім, це місце, де я формувалась як особистість, як професіонал, це дух свободи і безстрашності. Тому для мене дуже важливо підтримувати Академію, брати участь у різних ініціативах, пов’язаних з нею. Я вхожу до Дорадчої ради НаУКМА, є фундатором стипендійних програм».

 

Василь Кисіль, засновник і партнер юридичної фірми «Василь Кисіль і Партнери»:

«У 1991-му році я був на зібранні, де вирішувалась доля Києво-Могилянської академії, і скажу чесно - я був песимістом стосовно цього. Я сказав Брюховецькому, що нічого не вийде. Прийшов тоді на Поділ, а там скрізь військові - ні пройти, ні проїхати... Потім я переконався, що помилився, і впродовж трьох років читав в Києво-Могилянській академії лекції з декількох предметів – цивільного, міжнародного та приватного права. Найбільше мене привабило те, що я бачив: в КМА відсутня корупція. Також я бачив велику зацікавленість студентів, які слухали мої лекції. Могилянка для мене – це ще й великий особистий досвід, який я отримав тут. Переконаний, що Києво-Могилянська академія сьогодні – це флагман вищої освіти».

 

Олексій Цебро, генеральний директор компанії «Танграм Україна», випускник НаУКМА (економічна теорія, БП, 2000):

«Батьки мене виховали таким чином, щоб бути вдячним кожному, хто мені щось дав – у матеріальному чи не матеріальному плані. Благодійний вечір проходив під гаслом «Свобода, лідерство, інновації» і це саме те, що дала мені Могилянка. Мій університет дуже сильно мені допоміг, і я не можу не віддячити йому. Тому я намагаюся підтримувати Могилянку і буду це робити надалі».

 

Володимир Лавренчук, голова правління Райффайзен Банк Аваль:

«Я не вагаюсь, коли отримую запрошення взяти участь у якійсь події установи, що має такий суттєвий історичний вплив на розвиток України. Багато років я входжу до складу Довірчої ради, де ми обговорюємо стратегічно важливі питання, пов’язані з КМА. До того ж у банку, який я очолюю, на провідних посадах працює багато випускників Могилянки та KMBS».

 

Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України, випускник НаУКМА (економічна теорія, БЛ, 1998 р.):

«Я декілька років поспіль є забезпечувачем гранту для двох студентів ФЕН та викладачів, повністю обладнав один з наших гуртожитків технікою, наприклад, пральними машинами... Збираюсь і далі підтримувати університет, який мене виховав, і показувати іншим приклад. Тому закликаю це робити усіх випускників».

 

Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1 медіа»:

«Ми співпрацюємо з Києво-Могилянською академією. Це потужний духовний та інтелектуальний осередок в Україні. Вона виховує студентів у справжньому демократичному дусі. Могилянка дає ті знання та навички, які є корисними на ринку праці. Та, перш за все, Могилянка для мене – це люди. За вашими випускниками майбутнє. Багато хто з них уже зараз бере активну участь у творенні сьогодення України».

 

Сергій Квіт, міністр освіти та науки України, другий президент НаУКМА:

«Для мене Могилянка – це життя. Це люди – випускники, студенти, працівники, які створюють комфортне середовище для розвитку Я не міг не підтримати її сьогодні. Це вже, здається, вчетверте чи в п’яте проходить такий захід. І кожного разу він збирає десятки цікавих, небайдужих людей. Тут сьогодні присутні дуже багато наших випускників. Приємно бачити їх успішними!»

 

Сергій Чорний, керуючий партнер компанії «Бейкер і Маккензі»:

«Я підтримую Могилянку, бо такі заклади, як НаУКМА, в першу чергу потребують допомоги, адже вони багато роблять для суспільства. Могилянка асоціюється у мене насамперед із Подолом, з розумними активними людьми, із загальноєвропейськими цінностями, з атмосферою свободи та рівності».

 

Сергій Березенко, депутат Верховної Ради України, випускник НаУКМА (економічна теорія, БП, ПС, 2006 р.):

«Я закінчував Могилянку, і вони є моєю невід’ємною частиною. І не підтримати Alma Mater було б неправильно. Найтепліший спогад про Могилянку – це моя дружина. Вона з факультету юридичних наук, а я з економічного факультету. І свій спогад про Могилянку я маю щастя бачити кожного ранку!»

 

Роман Качур, заступник міністра фінансів, випускник НаУКМА (економічна теорія, БП, МП, 2002 р.):

«Я частина Могилянки - випускник факультету суспільних наук 2000-го року. Думаю, тим, що найбільше запам’яталося за час навчання, було середовище Могилянки, унікальна атмосфера, яка панувала тут скрізь. Це таке класне місце, де ти комфортно почуваєшся, напевно, найкращий виш України!».

 

Сергій Сегеда, керуючий партнер компанії EmCell, випускник НаУКМА (право, БП, ПС, 2003):

«Могилянка – це найкращий ВНЗ в Україні. До вступу в Могилянку я вчився в іншому навчальному закладі, тому мені є з чим порівнювати. Тут немає пережитків тієї радянщини, яка є в інших ВНЗ. І саме тут я вперше зустрів україномовних дівчат!»

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна