Київський Атеней: Могилянка та українське бароко

09 жовтня, з 15.00, Конгрегаційна зала

 

У жовтні 2015 року Києво-Могилянська академія почне відлік п’ятого століття своєї історії.

На відзначення 400-ліття Академії kmbs підготувала унікальне видання про досі не відому Могилянку - “Київський Атеней. Мистецький Київ 17-18 ст.” Ця книга є пам’яткою українського бароко і свідчить, що Київ був одним із визначних мистецьких центрів Європи.

У книзі зібрані до цього часу ніколи не публіковані відомості про письменників, літераторів, вчених, живописців та будівничих 17-18 ст., що працювали в союзі з козацькою та шляхетською елітою, і були натхненні Києво-Могилянською академією.

 

«Київський Атеней» є результатом багаторічної праці Валерія Шевчука та Юрія Іванченка, що майже двадцять років зберігалась лише у рукописах. І цього року, за сприяння Києво-Могилянської бізнес-школи, книга буде представлена світу.

 

Усіх зацікавлених запрошуємо на публічну дискусію та презентацію книги "Київський Атеней".

Запрошені спікери:

Валерій Шевчук, автор книги "Київський Атеней", український письменник-шістдесятник, майстер психологічної і готичної прози, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко.

Юрій Іванченко, автор розвідки про образотворче мистецтво та архітектуру, упорядник ілюстрацій в книзі «Київський Атеней».

В’ячеслав Брюховецький, український літературознавець, педагог і громадський діяч, Герой України, почесний президент університету «Києво-Могилянська академія».

Володимир Моренець, український літературознавець, доктор філологічних наук, професор, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка.

 

 

Адреса: вул. Сковороди 2, Староакадемічний корпус

Реєстрація на подію тут.

Для акредитації ЗМІ звертайтеся до Павла Білодіда, (097) 511 2087, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна