Робота кафедри фінансів з учнями



Навчання - неперервний процес, що розпочинається з народженням і триває усе життя.

Вагомою складовою ефективності цього процесу є його комплексність та налагодженість взаємозв’язків між окремими ланками. 

Усвідомлюючи це, Кафедра фінансів НаУКМА не тільки послідовно вибудовує програму підготовки бакалаврів, магістрів, та аспірантів, однак і активно долучається до роботи зі старшокласниками.

Вже традицією стало проведення Весняної фінансової школи для абітурієнтів. Тепер партнерство між НаУКМА та школами розвивається і в сфері наукової діяльності.

Учениця Ірпінської СЗОШ № 2, десятикласниця Катерина Ганіна за технічної та наукової підтримки співробітників Кафедри готує наукову роботу на тему «Застосування імітаційних моделей для вивчення економічних явищ на прикладі пенсійної системи України»

В рамках дослідження Катерина вивчила основи методу системної динаміки та побудувала ілюстративну модель пенсійного фонду України.

 

03 грудня 2015 року відбулося відкрите заняття для учнів 9-11 класів, на якому було продемонстровано можливості побудованої моделі, зокрема спрогнозовано наслідки впровадження змін у пенсійній системі. Учні змогли самостійно долучитися до процесу тестування різних сценаріїв реформ та побачити результати своїх пропозиції. Після завершення офіційної презентації між учнями розгорнулася дискусія стосовно того, що саме вони вважають за доцільне змінити у сучасній пенсійний та податковій системі. 


На основі проведених заходів можна зробити висновок, що співпраця між Кафедрою фінансів та школами є перспективною, оскільки переваги від неї отримують, перш за все, учні. 

Вони мають змогу долучитися до наукової роботи, отримати уявлення про сучасні тенденції у вищій освіті та науці, економічні процеси в цілому. 

Відтак, співпраця за цим напрямом буде тільки поглиблюватися.

 

Також Кафедра фінансів висловлює подяку колективу Ірпінської СЗОШ № 2 за високий рівень підготовки школярів,

а також бажає Катерині Ганіній успішного конкурсного захисту наукової роботи.

 



© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна