Могилянка увійшла до переліку найкрасивіших вишів України

 

 Проект IGotoWorld.com – інформаційно-туристичний портал про Україну – оприлюднив список українських вищих навчальних закладів, які можуть пишатися найкрасивішими архітектурними спорудами чи ансамблями.

 

На думку авторів проекту, навчатися у стінах, які просто дихають історією – особливе задоволення: «В Україні найстарішим закладам освіти – кілька століть. Засновані у давнину, ці виші розвивалися не тільки в освітній сфері. Адже часто ВНЗ з роками ставали й архітектурними пам’ятками. І завданням керівників було і є – вберегти не тільки освітню репутацію, а й неоціненну історичну спадщину».

 

Серед історичних пам’яток Могилянки згаданий наш Староакадемічний (Мазепин) корпус – перший суто навчальний корпус, зведений 1704 року коштом випускника Києво-Могилянської академії, гетьмана Івана Мазепи. 1739 року за наказом митрополита Рафаїла Зборовського до споруди добудували ще два поверхи для класів філософії та богослов'я, а також Конґреґаційну залу для студентських диспутів і загальноакадемічних зібрань.

Зараз тут працює Дослідницька бібліотека НаУКМА, відділ книгозберігання, фонд колекцій та рідкісних видань, науковий архів, виставкові галереї та Докторська школа.

 

Нагадаємо, всього на території Національного університету «Києво-Могилянська академія» знаходиться дев`ять пам’яток архітектури.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна