До дня народження Джеймса Мейса

 

18 лютого 1952 р. народився Джеймс Мейс (James, Mace; 1952, Маскогі, Оклахома, США -2004, Київ) – історик і політолог, спеціаліст з історії Радянського Союзу та Східної Європи, завдяки науково-дослідницькій та громадській роботі якогосвіт дізнався про Голодомор в Україні.

 

 

В 1995-2004 рр. Джеймс Мейс працював професором кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія», викладаючи курси «US Government & Politics», «Етнополітика».

 

Відповідно до заповіту Джеймса Мейса та за сприяння пані Наталі Дзюбенко-Мейс, унікальні за тематично-змістовним наповненням, автурою та обсягом книжкова та архівна колекції зберігаються та доступні для використання всім дослідникам і читачам в Меморіальній Бібліотеці Дж.Мейса в НаУКМА

 

З окремими особистими документами та фотографіями Дж.Мейса з його архівної колекції можна ознайомитися на сайті наукової бібліотеки.

 

18 лютого з 10.00 до 18.00 запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з Меморіальною бібліотекою Дж.Мейса (4 корпус, 1 поверх, вхід з Американської бібліотеки В.Китастого) та безпосередньо відчути високо інтелектуальну атмосферу короткого та духовно наповненого життя Джеймса Мейса, для якого Україна стала не лише дослідницькою темою, але й життєвим покликом та другою батьківщиною.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна