Відбулася стартова зустріч за проектом з посилення потенціалу ЕРАЗМУС+

 

17 - 19 лютого 2016 року відбулася офіційна стартова зустріч за проектом з посилення потенціалу ЕРАЗМУС+: Поєднання Інновацій, Здоров'я і Суспільств: освітній розвиток потенціалу в сусідніх регіонах Східної Європи (Bridging Innovations, Health and Societies: Educational capacity building in the Eastern European Neighbouring Areas / BIHSENA), що співфінансується Європейською комісією.

 

 

Як уже повідомлялося раніше, Маастрихтський університет в консорціумі з НаУКМА та іншими університетами отримав грант 865000 євро від ERASMUS+ для цього трирічного проекту, лідеркою якого є проф.Клайсін Хорстман.

Стартова зустріч проходила у м.Маастрихт, Нідерланди.

Партнери цього проекту, які брали участь в стартовій зустрічі:

Маастрихтський університет Університет Пловдиву (Болгарія);

Анджей Фрич-Моджевський Краківський університет (Польща);

Національний університет Києво-Могилянська академія (Україна);

Вінницький національний медичний університет ім.М.І.Пирогова

Томський державний університет (РФ);

Сибірський державний медичний університет (РФ).

 

Крім того, до команди приєдналися члени Консультативної ради:

Інеке тен Дам, вчена в галузі освіти, фахівець в галузі міжнародної освіти, проведення спільних курсів і дистанційного навчання. Керівник програми технічної медицини, Університет Твенте, Нідерланди.

Абель Полезе з Університету міста Дублін й Талліннського університету.

Сюзанна Бауер, кандидат технічних наук, доцент Центру технологій, інновацій та культури, Університет Осло, Норвегія.

 

Президент Маастрихтського університету, проф.Мартін Паул, відкрив зустріч і побажав усім учасникам проекту плідного і мирного співробітництва. Підкреслив відкритість Маастрихтського університету новим проектам та новому співробітництву, яке приносить видиму користь країнам-учасницям та партнерам. Учасники ж проекту вважають співпрацю в галузі вищої освіти і побудову діалогу вкрай важливими для стимулювання розвитку людини, відкритості і критичного мислення в країнах Східної Європи.

Під час стартової зустрічі представники університетів-учасників проекту мали можливість познайомитися особисто та поділитися інституційними досягненнями.

У межах проектної зустрічі булла нагода представити свої університети і своє бачення заходів проекту, які пов’язані з розробкою курсів, заходами, спрямованими на поєднання спільнот, наприклад, круглими столами та конференціями, а також поширення результатів проекту та стійкості проекту.

 

Підсумком зустрічі стало спільне бачення реалізації цілей проекту протягом наступних трьох років, а також внесок та зони відповідальності кожного з університетів.

Очікується, що проект буде не лише успішним у виконання поставлених освітніх задач, але й в стимулюванні дослідницької діяльності. Адже цей проект також є продовженням започаткованої раніше - деякими університетами консорціуму - успішної співпраці.

 

Проміжні результати проекту будуть опубліковані через різні канали, серед яких веб-сайт проекту, а заключна проектна зустріч буде проходити навесні 2018 року в м.Маастрихт.

 

Для отримання додаткової інформації про цей проект звертайтеся до Тетяни Степурко, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна