Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зустрівся з випускниками Могилянки

 

11 березня відбулася зустріч випускників Києво-Могилянської академії з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

 

У ній взяли участь щонайменше сто могилянців: топ-випускників, викладачів і студентів, співробітників Академії.

Президент НаУКМА Андрій Мелешевич подякував Пану Послу за його внесок у підтримку України в буремні для нас часи і подарував пам’ятну монету, випущену Нацбанком до 400-річчя Академії.

Президент Асоціації випускників КМА Віталій Шапошніков у вступному слові окреслив роль випускників Могилянки у суспільному житті нашої країни від початків заснування Академії до сьогодні. «Повсюдність і лідерство – це два поняття, котрі характеризують наших випускників століттями, – наголосив він. – Нас об’єднує відчуття відповідальності за те, щоби привести Україну до успіху».

Модератор зустрічі – журналіст Андрій Куликов. подякував за надану можливість: «Я нечасто буваю на зустрічах, де з обох боків – визначні особистості. Тому я переважно мовчатиму».

 

Зустріч відбулася у форматі відкритого діалогу.

Джеффрі Пайєтт зауважив, що треба бути обережним у прогнозуванні подій в Україні, адже за останній час тут відбулося багато змін, про які ніхто не міг навіть подумати: одні з найчесніших виборів, молодь в Уряді, реформи. У цьому контексті політика США полягає у підтримці народу Україні. «Ви маєте все, щоби бути успішною країною: природні ресурси, людський потенціал. Будьте впевнені у тому, що ви робите, не здавайтеся», – сказав Посол.

 

Упродовж години, після невеликої промови, Джеффрі Пайєтт відповідав на запитання присутніх.

Могилянці цікавилися думкою пана Посла щодо перспектив України на міжнародній арені, співпраці України і США у різних галузях, щодо шляхів реформування державної системи, баченням розвитку подій на сході і навіть питанням мови.

Питання Джеффрі Пайєтту поставили депутат Верховної Ради України Тетяна Острікова, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, журналіст Андрій Сусленко, викладач кафедри англійської мови Дмитро Мазін, учасник програми ICITAP (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Богодар Ковалів.

Також Віталій Шапошніков озвучив питання від Надзвичайного і Повноважного Посла України в Канаді Андрія Шевченка та випускника НаУКМА Олександра Сердюка.

 

Медіа-партнером зустрічі виступило Громадське TV.

Запис прямої трансляції можна подивитися на сайті hromadske.tv  

Фотоальбом зустрічі - за посиланням.

 

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна