До Могилянки передали ікони польських художників

 

Відомі польські майстри-іконописці передали створені ними ікони до госпіталів України, де лікуються бійці, поранені в зоні АТО, та до Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА.

 

Ця акція, за словами організаторів – знак підтримки Польщею українського народу у його боротьбі за незалежність, спроба сказати: "Народ Польщі разом з вами у молитві". Всі роботи були створені під час І Міжнародного Іконописного Пленеру «Елеос», який проходив у Михайлівському монастирі (Київ) у листопаді-грудні 2014 року, у першу річницю Революції Гідності.

Над іконами працювали близько 20 художників з України та Польщі, серед них - відомий іконописець та волонтер із Польщі, директор Міжнародного Іконописного Пленеру «Елеос» Хуберт Кампа.

Дві картини авторства Бартоша Радзішевського з Вроцлава – «Софія» та «Воскресіння» - будуть прикрашати приміщення Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА.

 

Центр, відкритий минулого року, спрямований на надання фахової допомоги переселенцям, ветеранам АТО, дітям із зони військового конфлікту на Сході, а також професійним психологам.

Ініціатива передати передати роботи учасників пленеру до Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА належить Хуберту Кампі та Сергію Дмитрієву, заступнику Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ КП, Голові Правління ГО «Eleos-Ukraine», співзасновнику Міжнародного Іконописного Пленеру «Елеос».

 

Урочиста церемонія передачі робіт пройшла у Михайлівському монастирі за участі керівника політичного відділу Посольства Республіки Польща пані Марти Тиваньчук.

Від НаУКМа участь у заході взяли віце-президент з наукової роботи та інформатизації Тетяна Ярошенко та керівник Центру психосоціальної реабілітації Ірина Шведюк

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна