Студенти Могилянки зустрілися з Головою СБУ Василем Грицаком

 

Сьогодні перед студентами НаУКМА з лекцією виступив Голова Служби безпеки України, генерал-полковник Василь Сергійович Грицак. 

 

  Тема лекції стосувалася роботи спецслужби в умовах збройної агресії РФ проти України, окупації Криму та початку військових дій на Донбасі.

 

 Генерал багато розповідав про подробиці спецоперацій, проведених СБУ на Сході та в інших регіонах України; реформування Служби безпеки та очищення її рядів від корупціонерів та агентів держави-агресора. Тему лекції ілюструвала і документальна виставка "Історія війни за незалежність. Донбас", яку презентував студентам Могилянки Грицак. Запитання слухачів також стосувалися переважно АТО – зараз це для країни найболючіша, найбільш актуальна тема.

 

Представляючи гостя, президент НаУКМа А.Мелешевич згадав ті «могилянські» проекти, які протидіють викликам, перед якими постала Україна з початком війни. Зокрема, йшлося про Центр психосоціальної реабілітації, який надає фахову допомогу переселенцям, демобілізованим, пораненим в зоні АТО військовим; нещодавно створений Центр протидії корупції, котрий вже активно працює. Також президент Могилянки вручив Голові СБУ подарунки: срібну ювілейну монету «400 років КМА», випущену НБУ до ювілею університету, та книгу В.Шевчука «Київський Атеней».

 

Голова СБУ запросив студентів до співпраці зі Службою безпеки, оскільки, на його думку, перемога у гібридній війні неможлива без підтримки суспільства, найперше – професійної, патріотичної молоді. Своєю чергою, Василь Сергійович подарував НаУКМА сувенір, виготовлений зі справжнього бойового набою. Дарунок переданий до Музею КМА.

 

Василь Грицак залишив запис у Хвальній книзі НаУКМА: «Сила в вас! Впевнений, що, всупереч «досвідченим», розумом, серцем і душею ви збережете і розбудуєте Україну».

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна