Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 85

Публічна лекція «Сучасний Ізраїль: від задуму до життя»

Українська асоціація юдаїки і магістерська програма з юдаїки в НаУКМА запрошують на публічну лекцію Якова Рабкіна «Сучасний Ізраїль: від задуму до життя».

 

У проголошенні Держави Ізраїль часто вбачають кульмінацію багатосотрічної історії євреїв. Ті, хто так робить, забувають, що її поява докорінно змінила життя світового єврейства. Нова спільнота стала центром європейського впливу на Близькому Сході. Однак на виникнення цієї держави вплинув і чинник антисемітизму в країнах діаспори. Ставлення євреїв до Ізраїлю аж ніяк не обмежується цілковитою підтримкою – думка про це є просто черговою варіацією ідеї про «всесвітню єврейську змову». Лектор також зупиниться на причинах тривалих нападок на сіонізм і Державу Ізраїль та ширення сумнівів у їхній легітимності.

 

Яков Рабкін – професор історії Монреальського університету, де він викладає з 1973 року. Його наукові інтереси охоплюють сучасну єврейську історію та історію науки. Його книгу «Au nom de la Torah: une histoire de l’opposition juive au sionisme» на сьогодні перекладено 15 мовами, а останню книгу «Comprendre l’État d’Israël» вже видано японською і російською. Після лекції відбудеться презентація книги лектора «Современный Израиль. От замысла к жизни» (Київ: Самміт-книга, 2016).

 

Понеділок, 4 квітня 2016, 18:00

 

Вул. Волоська 8/5, корпус 5,підвальне приміщення, ауд. 2

 

Офіс програмз юдаїки НаУКМА

 

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна