Алехандро Салас і Сергій Лещенко прочитають публічні лекції про прозорість публічних фінансів

18 квітня, о 14:00, ауд 1-217

 

Захід здійснюється за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

 

 

Пан Салас прочитає лекцію на тему «Прозорі публічні фінанси: перешкоди і можливості на шляху становлення», а пан Лещенко - «Прозорість партійних фінансів як ключовий інструмент контролю громадян за бюджетом партій: як зробити його ефективним?».

 

Ці теми є дуже важливими для України в світлі прийнятого минулого року Верховною Радою закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції», в розробці та адвокації якого брали участь експерти Transparency International Україна. Цей закон вводить державне фінансування діяльності політичної партії за умови дотримання партіями фінансової дисципліни та звітності, і разом з цим дає громадянам широкі можливості для контролю партій. Як ними скористатися, і як публічні фінанси можуть стати прозорими - про це й розкажуть спікери.

 

Алехандро Салас є директором департаменту Америки в Секретаріаті Transparency International з 2008 року. З 1998 по 2002 рік він був дослідником та консультантом в перуанському Інституті Апойо. З 1993 по 1996 рік працював в різних галузях державного сектору Мексики. Має вчені ступені з політології, політики та адміністрації.

Сергій Лещенко – колишній журналіст-розслідувач, зараз народний депутат від «Блоку Петра Порошенка, викладач школи журналістики Українського католицького університету. Він є співавтором та основним лобістом ухвалення закону щодо протидії політичній корупції. Пан Салас виступатиме англійською мовою, також буде забезпечено синхронний переклад.

 

Слухачів лекцій привітає Андрій Мелешевич, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Після виступів буде можливість поставити запитання лекторам.

Для участі треба зареєструватися за посиланням.

З додаткових питань звертайтеся до Тетяни Шевчук, координатора освітніх програм Transparency International Україна, за тел. +380734670023 та e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Подія на Facebook 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна