Візит президента НаУКМА Андрія Мелешевича до Слов`янська

 

Президент НаУКМА Андрій Мелешевич разом з Генеральним консулом Німеччини Вольфґанґом Мьоссінґером відвідали Слов’янськ та долучилися до обговорення питань психосоціальної допомоги особам, які постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні.

 

18 травня у м. Слов’янськ відбувся круглий стіл з питань реалізації проекту “Психосоціальна допомога особам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні”, організований Центром психосоціальної реабілітації НаУКМА за підтримки Мальтійської міжнародної служби допомоги, Німецької гуманітарної допомоги та ЮНІСЕФ.

Активну участь в обговоренні досягнень і питань організації ефективної психосоціальної допомоги взяли фахівці, що об’єднали свої зусилля в цьому напрямку роботи - практичні психологи, науковці, педагоги, лікарі і волонтери.

Також до роботи круглого столу долучилися Генеральний консул Німеччини Вольфґанґ Мьоссінґер, Президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” Андрій Мелешевич, керівник Благодійної організації “Мальтійська служба допомоги України” Павло Тітко, керівник Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА Сергій Богданов і керівник Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА в м. Києві Ірина Шведюк.

 

 

По закінченні круглого столу всі його учасники разом взяли участь у психологічному святі “Місто мрій”.

Експерти разом з дітьми побудували з піску місто своєї мрії.

Така унікальна громадська акція соціально-психологічного та інформативного спрямування для дітей і дорослих започаткована психологами Слов’янська і вже третій рік поспіль проводиться на основі відомого методу піскової терапії з метою психологічної підтримки мешканців міста і вимушених переселенців.

Гості разом з дітьми загадали свої бажання, записали їх на паперових квітах і відпустили в чарівне озеро.

Всі квіти розкрилися, запевнивши учасників свята – мрії збудуться!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Центр психосоціальної реабілітації НаУКМА розпочав свою роботу у грудні 2015 року.

Наразі філіали працюють у м. Слов’янську та м. Києві.

Мета Центру – надавати допомогу людям, котрі постраждали внаслідок військової агресії РФ. Це переселенці, учасники АТО, поранені, члени сімей поранених та загиблих бійців, жителі районів, де тривали бойові дії, в тому числі діти.

Команда Центру – це міжнародні експерти, психологи та психотерапевти з багаторічним стажем, викладачі НаУКМА, молоді юристи та соціальні працівники.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна